DOLAR 32,4196 % -0.07
EURO 34,8344 % 0.23
GRAM ALTIN 2.435,06 % -0,15
ÇEYREK A. 3.981,33 % -0,15
BITCOIN 62.276,00 -2.664
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BİR AY İÇİNDE İKİ KEZ SALDIRDI

Son Güncelleme :

29 Eylül 2021 - 16:53

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi Değirmenaltı Mahallesi’nde, sahilde köpeğini gezdiren Seyhan Yıldız, King Charles cinsi köpeğine ağızlık koruması ve kayışı olmayan bir pitbullun saldırdığını kaydetti.

Değirmenaltı Alkaya Sokak’ta meydana gelen olay sonucunda şikayetçi olduğunu ancak köpeğin sahibinin bulunamadığını söyleyen Yıldız, “Bu bize ilk saldırışı değil. İkinci saldırışı. Bundan yaklaşık bir ay önce bir kez daha saldırmıştı. Başkalarının da zarar görmemesi için acilen sorumlunun bulunmasını istiyorum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım.” dedi.

       

“KÖPEĞİMİ GÜÇLÜKLE TEDAVİ ETTİRDİM”

Yıldız, “Alkaya Sokağı’nın sahile iniş merdivenlerinde bir şahıs, pitbull köpeğini başıboş gezdiriyordu. Ağızlık koruması ve kayışı yoktu. Pitbull direkt geldi ve benim köpeğimi boynundan tuttu. Bırakmadı. Ben tabi ki şok geçirdim o sırada. Köpeğin sahibi, benim köpeğimi kurtarmak istedi. Kendi köpeğini tuttu. Havaya kaldırdı. Kendi köpeği ile birlikte benim köpeğimde havaya kalktı. Sahibi zorla kurtardı. Fakat sahibini de ısırdı ve elinden kanlar akıyordu. Köpeğimi bıraktıktan sonra, kucağımda inim inim inledi. Pazar günü olduğu için veteriner de bulamadım. Bir tane veteriner ağlamama dayanamayarak açtı sağ olsun. Köpeğimi tedavi ettirdim.” diye konuştu.

İKİNCİ KEZ SALDIRDI

Başkalarının da zarar görmemesi adına acilen önlem alınması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Bu bize ilk saldırışı değil. İkinci saldırışı. Bundan yaklaşık bir ay önce bir kez daha saldırmıştı. Ama herhangi bir zarar görmemiştik. Sadece bana değil, başka insanlara da saldırmış. Madem pitbull yasaktı. Neden bu yasağı kaldırdılar? Aslında köpekte bir suç yok, sahipleri cahil. Sahipler, zaten kişiliklerine göre köpek seçimi yapıyorlar. Bu kişiden şikâyetçi oldum. Hala peşindeyim. Sonuna kadar da bırakmayacağım. Hayvanımdan akan kanlar ve inleyişi kulaklarımdan gitmiyor. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Rapor da aldım. Veteriner rapor da yazdı. Hepsini gereken mercilere sundum. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Başkaları da zarar görmesin. Çocuklara da saldırabilir.” şeklinde konuştu.

“BENİM YAŞADIKLARIMI BAŞKA KİMSE YAŞAMASIN”

Olaya mahalledeki vatandaşların da şahit olmasına rağmen yardımcı olamadıklarını söyleyen Yıldız, “Olay günü sahilde insanlar vardı. Hava güzeldi. Bütün mahalle olayı görünce çevremize geldi. Ama hiç kimse müdahale edemedi. Çünkü köpek, kimseyi sahibinin yanına yaklaştırmıyor. 155’i de aradık. Fakat polis gelene kadar kaçıp gitti. Etrafta kamera kayıtları da vardı. Şu an emniyetten geliyorum. ‘İnceledik biz’ diyorlar. “Fakat sizin olayınızın olduğu bölgede kamera görüntüsü yok. Bütün dükkânlar sadece kendi kapısının önünü görecek şekilde yerleştirmiş. Açıya girmiyorsunuz.’ Diyorlar. Köpeğimin cinsi King Charles. Savcılığa, karakola her yere başvurumu yaptım. Bu kişinin gereken cezayı almasını ve benim yaşadığım bu olayı bir daha kimsenin yaşamasını, kimsenin başına böyle bir hadisenin gelmesini istemiyorum. Şahıs henüz belli değil emniyet güçleri de bulamadıklarını ifade ettiler.”

Habertrak/Özlem İnan