DOLAR 32,2181 % -0.14
EURO 35,0217 % 0.09
GRAM ALTIN 2.464,46 % 0,74
ÇEYREK A. 4.029,39 % 0,74
BITCOIN 64.937,49 5.295
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Bir Fikrim Var” da sona gelindi

Son Güncelleme :

24 Nisan 2019 - 9:54

Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde gerçekleştirilen Bir Fikrim Var Proje Yarışması’nın Kırklareli ve Tekirdağ finalleri gerçekleştirildi ve yarışmada ilk üçe giren okul ve projeler belli oldu.

Yarışmanın Kırklareli finali Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kırklareli finaline Kırklareli Valisi Osman Bilgin,  Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Girişimci ve Yatırım Danışmanı Fuat Sami, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür  V. Cahit Akın, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Önder Arpacı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yarışmanın açılışında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yarışmanın Trakya’da proje kültürünün gelişmesine önemli faydası olduğunu söyledi. Şahin konuşmasında devamında şunlara değindi:”   Fikirlerin gelecek kuşaklara aktarılması için gayret gösteriyoruz ve Ajans olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İlk olarak Tekirdağ’da bir deneme yapalım dedik. Meslek Yüksekokullarımızda eğer başarılı olunur tutturabilirsek sonrasında bütün liselerimize sonrasında bütün Trakya’ya yayalım dedik. Şuan geldiğimiz noktada liselerden sonra Trakya’da Edirne’de, Kırklareli’nde ve Tekirdağ’da ‘’Bir Fikrim Var’’ konseptini oluşturmuş olduk. Bunu yaparken de aynı zamanda Fuat Sami Bey gibi Bekir Bey gibi bu işe gönül vermiş bu işe emek vermiş kişilerle işbirliği içerisinde olarak nasıl daha profesyonel ve kaliteli yapabileceğimizi düşündük. Sağ olsun onlarda bizi kırmadılar geldiler. Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık beş yıldır üniversiteli gençlerimizin girişimci olabilmeleri için çabalıyoruz. Ki bugün bir tanesi de jüri üyesi olarak aramızda. Biz Kalkınma Ajansı olarak Ertaçlar gibi, Kadircan’lar gibi, Cihanlar gibi birçok girişimci yetiştirdik. Hangi branşta hangi lisede olursanız olun ama mutlaka bir fikriniz olsun. Hayata dair bakış açınız olsun. Nereye giderseniz gidin mutlaka farklı bakın. Bakmaya çalışın. Geleceğin Türkiyesi’ni inşa edecek siz gençlerimize önemli görevler düşüyor. Bu noktada bizlerde elimizden geldiği kadar hem maddi hem de manevi anlamda sizleri desteklemeye çalışıyoruz. Ben buradan yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’

Ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesinin hedeflendiği yarışmaya Kırklareli’den 227 proje başvurdu. Yapılan ön eleme sonucu proje sayısı 164’e düşürüldü. İkinci değerlendirme sonrası 164 proje arasından ilk 50’ye giren projeler belirlendi. Yarışma günü bu projeler Çorlu Halk Eğitim Merkezi Fuaye alanında sergilendi.

Kırklareli’den finale kalan ilk 3 proje ise şöyle;‘’The Thrace Post’’ isimli projesiyle birinci olan Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’ne 5000 TL Proje Geliştirme Desteği, akıllı telefon ve başarı belgesi,  ‘’Hünnapta Demir Tayini’’ projesiyle ikinci olan Kırklareli Fen Lisesi öğrencilerine 3000 TL Proje Geliştirme Desteği, akıllı telefon ve başarı belgesi, ‘’Her Ev Bir Kütüphane’’ projesiyle üçüncülük ödülü 2000 TL, akıllı telefon ve başarı belgesi Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verildi. Yarışmada dördüncü olan okuldan itibaren son beş okula 1000 TL Proje Geliştirme Desteği ve başarı belgesi verildi.

TEKİRDAĞ BİRİNCİSİ “NÖBETÇİ ATEŞ ÖLÇER” PROJESİ OLDU

‘’Bir Fikrim Var’’ Proje Yarışmasının Tekirdağ finaline Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Girişimci ve Yatırım Danışmanı Fuat Sami, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

Yarışmaya Tekirdağ’dan toplam 322 proje başvurusu yapıldı. Ön elemede proje sayısı 255’e düşürüldü. İkinci değerlendirme sonrasında 255 proje içerisinden ilk 50’ye kalan projeler belirlendi.

Yarışma öncesi ilk 50’ye giren projelerin sergilendiği fuaye alanın açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergi alanındaki projeler protokol üyeleri ve ziyaretçiler tarafından incelendi.

‘’Bir Fikrim Var’’ proje yarışmasının Tekirdağ finalinde ilk 8’e kalan finalistler jüri üyeleri ve katılımcılara proje sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından değerlendirme komisyonunda yer alan jüri üyeleri ilk 3’e giren projeleri belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 3’e giren ise projeler şöyle; ‘’ Nöbetçi Ateş Ölçer’’ isimli projeyle birinci olan Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne 5000 TL proje geliştirme desteği, akıllı telefon ve başarı belgesi, ‘’Bir Damlada Sen Kurtar’’ isimli projeyle ikinci olan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 3000 TL proje geliştirme desteği, akıllı telefon ve başarı belgesi, yarışmanın üçüncüsü Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2000 TL proje geliştirme desteği, akıllı telefon ve başarı belgesi verildi. Yarışmada dördüncü olan okuldan itibaren son beş okula 1000 TL proje geliştirme desteği ve başarı belgesi verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Habertrak/Ayşe Çinar