DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
GRAM ALTIN 2.434,08 % -0,19
ÇEYREK A. 3.979,71 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

‘’Bir Fikrim Var’’ Ödüllü Proje Yarışması

Son Güncelleme :

10 Kasım 2018 - 14:17

Tanıtım toplantısının açılışında bir konuşma yapan Genel Sekreter Mahmut Şahin geleceğe yatırımı olan bir projenin hayata geçeceğinde ve bu projeyi daha evvel Tekirdağ’da uyguladıklarını, destek verildiğinde gençlerden oldukça parlak fikir ve projeler ortaya çıktığını bu yılda projeyi Trakya geneline yaymaya karar verdiklerini söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ‘’Bir Fikrim Var’’ Proje Yarışması düzenlenecek.

Düzenlenen toplantı ile yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildi. Kırklareli Cazibe Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, öğretmenler, davetliler ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin Kırklareli’nin eğitimdeki başarısının herkes tarafından bilindiğine vurgu yaptı. Bilgin, konuşmasının devamında şunları söyledi:’’ Konuşmak, söz beyan etmek önemli. Fikirlerde bu açıdan önemli. Bu çalışmada bu nedenle çok değerli. Fikirlerin değerlendirilmesi ve yarıştırılması çok güzel. Eğitim gören bir öğrenci kardeşimiz çok önemli fikirler ortaya koyarak büyük eserler ortaya çıkarabilir. Bu açıdan da her fikri değerlendirmeliyiz. Sözlerime son vermeden evvel desteklerinden ötürü Trakya Kalkınma Ajansımıza buradan teşekkür ediyorum’’.

Tanıtım toplantısının açılışında bir konuşma yapan Genel Sekreter Mahmut Şahin geleceğe yatırımı olan bir projenin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: ’’Fikirlerin gelecek kuşaklara aktarılması için gayret gösteriyoruz ve Ajans olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu projeyi daha evvel Tekirdağ’da uyguladık. Gördük ki destek verildiğinde gençlerimizden oldukça parlak fikir ve projeler ortaya çıkıyor. Bu yılda projeyi Trakya geneline yaymaya karar verdik. Bu kapsamda da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile protokoller imzaladık. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ ve Edirne’de tanıtım toplantıları düzenlendik. ‘’Bir Fikrim Var’’ Projesi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Bölgemizde ortaöğrenim kurumlarının yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten ötürü Ajans olarak çok mutluyuz. Ben, başta Sayın Valimiz olmak üzere, projenin tüm süreçlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’’. Proje ile, ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme biliciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bir Fikrim Var Proje Yarışması;  Kodlama ve Robotik, Sağlık, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Turizm, Ticaret ve İş Yönetimi, Tasarım, Üretim ve Mühendislik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanları olmak üzere toplam altı kategoride düzenlenecek. Yarışmaya Edirne’den başvurmak isteyenler 01 Kasım- 30 Kasım tarihleri arasında kirklareli.meb.gov.tr adresinden başvurularını yapabilecek.

Yarışma sonunda dereceye girenlere proje geliştirme desteği olarak para ödülü, akıllı telefon ve başarı belgesi verilecek.

Bir Fikrim Var Projesi Kırklareli Tanıtım toplantısı verilen kokteylin ardından sona erdi.

Habertrak/Özlem İnan