DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bizlerin sorunları dipsiz kuyu gibi”

Son Güncelleme :

12 Kasım 2018 - 10:46

Kurulduğu günden bu yana engellilerin sesi olabilmek için çalışmalarına aralıksız devam eden Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, düzenlenen ‘Dayanışma ve Yardımlaşma Gecesi’nde bir araya geldi.

“Bugün bizim sorunlarımız ve taleplerimiz, bir gün sizlerin de ihtiyacı ve sorunları olabilir” ifadelerini kaydeden Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, “Bizlerin sorunları, adeta dipsiz bir kuyu gibi. Yeni yeni problemler ile karşı karşıya geliyoruz. Türkiye şartlarında engelli derneği yönetmek çok zor” dedi.

“ENGELLİ DERNEĞİ YÖNETMEK ÇOK ZOR”

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Türkiye şartlarında engelli derneği yönetmenin çok zor olduğunu belirterek “Ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80. Yılı sebebiyle saygıyla, şükranla, rahmetle ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.’ demiştir. Bizler de Ulu Önder’in bu sözünden yola çıkarak başarmak adına bu yola çıktık. Ama başarmış olduğumuzu söyleyemeyiz. Bizlerin sorunları, adeta dipsiz bir kuyu gibi. Kazıdıkça yeni sorunlar ortaya çıkıyor.  Yeni yeni problemler ile karşı karşıya geliyoruz. Türkiye şartlarında engelli derneği yönetmek çok zor. Bütçenin olmaması, bir gelirin olmaması ve dernek yerinin bulunmaması sorunların başında geliyor. Bu şartlar altında bir şeyler başarmak adeta mucize. Bu tür etkinlikler bir nevi mecburiyetten yapılıyor. Bizler esasında sizlerin karşısına yaptığımız projeler ile engellilerin yaşamına kattığımız olumlu şeyler ile göğsümüzü gererek çıkmak isteriz. Elbette bir şeyler yapmak için çabalıyoruz.” açıklamasında bulundu.

“BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNE DAİR UMUTLARIMIZ VAR”

Engelli bireylerin yaşadığı sorunların bir gün diğer bireylerin de sorunu haline gelebileceğini ifade eden Türüdü “Her şeye rağmen mutluyuz. Bazılarımız görebildiğimiz, ellerimizi kullanabildiğimiz, yürüyebildiğimiz, en önemlisi de beynimizi kullanabildiğimiz için şükredip mutlu oluyoruz. Bugün bizim sorunlarımız ve taleplerimiz bir gün sizlerin de ihtiyacı ve sorunları olabilir. Karamsar değiliz. Bir şeylerin değişeceğine dair umutlarımız var. Bizler imece kültürü ile yetişmiş insanlarız. Komşusu açken, kendi tokluğundan rahatsız olan bir milletiz. O yüzden buradayız ve o duygular ile sizler bizlerlesiniz. Bu salonda bulunan misafirlerimiz, bir dayanışma yemeğimiz var dediğimizde sorgusuz sualsiz katılım gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah mutlu bir hatıra ile gecemizi tamamlarız” diye konuştu.

“ENGELLİLERİN SESİNİN DUYURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği’nin çalışmalarını ve yardımlaşmasını takdir ettiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Türkiye Sakatlar Derneği olarak engellilerin sesinin duyurulması için projelerimize, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu mihvalde Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği’nin de çalışmalarını gözlemliyor, aralarındaki dayanışma ve yardımlaşmayı takdir ediyorum. Engellilerin sesi, eli, ayağı olmak için çabalayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu dayanışma gecesine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Konuşmama son verirken, yarın ebediyete intikalinin 80’nci yıl dönümü olan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen geceye CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habertrak/Özlem İnan