DOLAR 32,4640 % 0.07
EURO 34,8868 % 0.37
GRAM ALTIN 2.433,71 % -0,20
ÇEYREK A. 3.979,12 % -0,20
BITCOIN 62.126,01 -2.739
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bu konuya önem vermeliyiz”

Son Güncelleme :

14 Şubat 2019 - 12:03

Tekirdağ’da ki sanayi verilerinin değerlendirildiği “Tekirdağ İli Sanayi Envanteri Tanıtım Toplantısı” Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın ana vizyonlarına “sanayi vizyonu”nu da dahil ederek, yaşanabilir ve mutlu bir Tekirdağ hedeflediklerini ifade etti. Albayrak,  “Hedefimiz Tekirdağ’ın sanayicisine her türlü yardım ve desteği yapmaktır. Tekirdağ bin 541 sanayi kuruluşuyla, Türkiye sanayi gelişmişliğinin 10. sırasında yer alıyor. TÜİK’in kayıtlarında arazisini en çok tarımda kullanan il. Tekirdağ’ın ikinci döneminde hepimize büyük görevler düşüyor. Siyasi parti Milletvekilinin 7’si de bir araya gelmek zorunda.” Dedi.

“TEKİRDAĞ’DA BİN 541 TANE SANAYİ KURULUŞU VAR”

Albayrak, 5 ana vizyon ile yaşanabilir Tekirdağ hedeflerinin olduğunu söyleyerek, “Tekirdağ bilincimizin verdiği görev olarak söylüyorum. Sanayi vizyonlarımız ana vizyonlarımızdan bir tanesi 5.ana vizyon koyduk. Mutlu ve yaşanabilir Tekirdağ hedef bunu koyduk. Sanayi vizyonu, tarım hayvancılık vizyonu, turizm vizyonu, üniversitesi vizyonu ve lojistik vizyonu hepsi birbirinden değerli. Hepsi birbirinden Tekirdağ’a KDV getirebilecek, Tekirdağ’ı uçurabilecek vizyonlar. O zaman burada senin görevin ne? Büyükşehir Belediye başkan olarak işte burada bizim görevimiz sanayiciye yardımcı olmak. Büyükşehirden gelecek olan olası zorlukları tamamen kaldırmak. Yerel yönetim açısından her türlü yatırımı yapmak. Türkiye’de ne yazık ki bürokratik bir sıkıntı var. 17 yıldır iktidarda olan iktidar partimizin bile gördüğüm kadarıyla kendi çektiği sıkıntıları var. Yani bu işler çok çabuk ilerlemiyor. Ben Büyükşehir Başkanı olduğum halde Ankara’da işim olduğu zaman işleri elden takip ediyorum. Kurumlardaki bürokrasi en aza indirilmelidir. Bizler ana vizyonumuzdan bir tanesi olan Tekirdağ sanayicisine her türlü yardım ve desteği yapmaktır. Ana hedefimiz bu. Tekirdağ’da bin 541 tane sanayi kuruluşu var.13 tane OSB var. Türkiye sanayi gelişmişliğinin 10. sırasında yer alıyor. Marmara Bölgesinde 4.sırada yerini almış. TÜİK’in kayıtlarında arazisini en çok tarımda kullanan il Tekirdağ. Allah buraya her türlü güzelliği vermiş. Saray’da jeotermal çıkmış. Marmaraereğlisini elinizle kazsanız tarih fışkıracak bir yer. Tekirdağ hızla büyüyor. Tekirdağ’ın ikinci döneminde hepimize büyük görevler düşüyor. Siyasi parti Milletvekilinin 7’si bir araya gelmek zorunda. Nüfus artışına göre sanıyorum ki 2024’e geldiğimiz zaman Milletvekili sayımız 9 olacak” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’IN YILDIZI PARLIYOR”

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, Tekirdağ İli Sanayi Envanteri Tanıtımı sunumunu, Sanayi’nin İstanbul’dan Tekirdağ’a kaydığını ifade ederek, “Envanterimizi hazırlarken Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Hem Büyükşehir hem de TESKİ çalışanlarından oluşturduğumuz proje ekibiyle çalışmamızı gerçekleştirdik. Tekirdağ sanayi anlamında gerçekten son yıllarda ön plana çıkmış olan bir şehir. Sanayi bakımından da tercih sebebi olan il. Tekirdağ diğer illere yakın olma sebebiyle sanayi havuzunun içerisinde yer alıyor. Bunun da önemli bir parçasını oluşturuyor. 80’li yıllardan sonra bu sanayi gelişimi daha da arttı. Sanayi İstanbul’dan Trakya’ya doğru kaymış durumdadır. Tekirdağ yıldızı parlayan kent olarak karşımıza çıkıyor” konuşmasını sonlandırdı.

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Başkanları ve temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Tekirdağ Sanayi Envanteri adlı kitap, programa katılanlara hediye edildi.

Habertrak/Özlem İnan