DOLAR 32,3983 % -0.13
EURO 34,8049 % 0.14
GRAM ALTIN 2.440,32 % 0,07
ÇEYREK A. 3.989,92 % 0,07
BITCOIN 62.530,01 -1.709
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BU OYUN UNUTULMAYACAK

Son Güncelleme :

09 Eylül 2020 - 16:25

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın DSP’den ayrılarak AK Parti saflarına katılışını ve bunların adeta bir şova dönüştürülmesini eleştirdi. “Halkın güveninin sarsıldığı bu tabloyu esefle kınıyoruz” sözleri ile Hikmet Ata’ya tepki gösteren Saygın, DSP il ve ilçe yöneticilerini, Marmaraereğlisi halkına hesap vermeye davet ettiklerini de vurguladı.

“SEÇMENLERİNİ YÜZ ÜSTÜ BIRAKTI”

Hikmet Ata’nın seçilmiş bir belediye başkanı olarak başka bir partiye geçmesinin seçmenini ve partisini hiçe saymak olduğunu söyleyen Saygın, “Geçtiğimiz gün siyasette pek alışık olmadığımız ve onaylamadığımız bir şekilde Marmaraereğlisi’nin DSP’li Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın, DSP’den ayrılarak AK Parti saflarına katılışını ve yapılan şovları esefle takip ettik. Öncelikle belirtmek isteriz ki; seçilmiş bir belediye başkanının seçmenlerini yüz üstü bırakarak başka bir partiye geçişi, seçmenini ve partisini hiçe saymaktan başka bir şey değildir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“AK PARTİ’YE GEÇİŞİ KUTLAMALARLA ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Ata’nın, 2019 yılında AK Parti’den aday adayı olmasına rağmen AK Parti Yönetimi tarafından aday bile gösterilmediğini vurgulayan Saygın, “Bu kabul edilemez transfer, AK Parti yöneticileri tarafından adeta bir şova dönüştürülmüş, kutlamalar yapılmıştır. Daha önce 2014 yılında AK Parti’den belediye başkan adayı olan Hikmet Ata, seçimi kazanamamış ve hatta sonrasında 2019 seçimlerinde yeniden AK Parti’den aday adayı olmasına rağmen AK Parti Yönetimi tarafından aday dahi gösterilmemiştir.” İfadelerini kullandı.

“MARMARAEREĞLİSİ HALKI YAPILAN BU KÖTÜ SİYASİ OYUNU UNUTMAZ”

“Seçime DSP’den katılan Hikmet Ata, bir buçuk yıl sonra AK Parti saflarına katılmıştır.” Diyerek konuşmasını sürdüren Saygın, “Seçmenlerini yarı yolda bırakan Hikmet Ata, sadece Marmaraereğlisi’nde değil siyaset sahnesinde de derin bir kara leke bırakmıştır. Ülkeyi ekonomik açıdan dar boğaza sürükleyen AKP hükümetinin saflarına geçişi ise, adeta bir şova dönüştürülmüş, kutlamalar yapılmıştır. Yaşanan bu tablo seçmene verilen değeri bir kez daha gözler önüne sererken, Marmaraereğlisi halkının da yapılan bu kötü siyasi oyunu unutmayacağını biliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“HALKIN GÜVENİNİN SARSILDIĞI BU TABLOYU ESEFLE KINIYORUZ”

DSP il ve ilçe yöneticilerini, Marmaraereğlisi halkına hesap verme çağrısında bulunan Saygın, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, siyasette dik duruşun ve halka saygının her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz. Halkın güveninin sarsıldığı bu tabloyu esefle kınıyoruz. Ayrıca DSP il ve ilçe yöneticilerini, saygıdeğer Marmaraereğlisi halkına hesap vermeye davet ediyoruz.” Habertrak/Serhat Yeşilipek