DOLAR 32,3053 % 0.08
EURO 35,0076 % -0.09
GRAM ALTIN 2.447,75 % 0,06
ÇEYREK A. 4.002,07 % 0,06
BITCOIN 61.626,23 -2.023
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Çare sosyal demokrat”

Son Güncelleme :

24 Şubat 2020 - 10:56

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye’nin artık Ak Parti iktidarı tarafından yönetilemez duruma geldiğine dikkat çekerek , “ Yapılanlar ortadadır. Türkiye’de 18 yıldır tek başına bir iktidar var. Hatta son 3 senede başkanlık sistemiyle çalışan bir iktidar var. Ama Türkiye’de siyasal yönetim zafiyeti var. Türkiye artık AK Parti tarafından yönetilemez duruma gelmiştir. Çare sosyal demokratın iktidara gelmesidir. Ne zaman? 2024 seçimlerinde. Bundan şüpheniz olmasın. Bizim yaptığımız anketleri onlar da yapıyor. Ve Cumhur İttifakı’nın gücünün zayıfladığını gördükçe türlü atraksiyonlarla, türlü yeni kararlarla CHPli büyükşehir belediyelerinin gücünü azaltmaya çalışıyorlar. CHPli büyükşehir belediyelerinin gücünü azaltamazlar. Çünkü onların arkasında halk var. Halkımız var.” diye konuştu.

Albayrak, partisinin Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, yapılacak olan bir sonraki seçimde, Tekirdağ’da CHP’nin kaybettiği dört belediyeyi de geri alma hedefinde olduklarını belirterek, “Dört ilçemizi iş kazası sonucu kaybettik. Ama almamız gereken dersler bugüne kadar alınmıştır. Önümüzdeki ilk seçimlerde de o kaybettiğimiz dört belediyeyi esas sahiplerine, kurucu belediye başkanlarına ve kurucu partilerine geri alacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

“SOSYAL DEMOKRATLAR DÖRT SENE DAHA BÜYÜKŞEHİRDE VE İLÇELERDE İKTİDAR”

2024 genel seçimlerine kadar çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ve dört sene daha Tekirdağ’ın sosyal demokrat partiye emanet olduğunu kaydeden Albayrak,“Şu an sekiz milletvekili çıkarma durumundayız. 2024’te böyle giderse dokuz milletvekili çıkaracağız. Bu sene de nüfusumuz 25 bin 500 artarak 1 milyon 55 bini buldu. Böylesine yoğun bir nüfus artışında sanıyorum 2024’te dokuz milletvekili, 11 ilçe belediyesi ve büyükşehir ile seçimlerde çalışacağız. Ama bu seçimde asıl itici güç, kuvvetli yük, kadın kollarındadır. Geçen seçimden bu yana tam 326 gün geçti. Yani 326 gün önce yerel seçim yapıldı ve dört ilçemizi iş kazası sonucu kaybettik. Üç tanesini Ak Parti’ye bir tanesini de DSP’ye kaybettik. Bugün yedi ilçe belediyesi ve bir de büyükşehir olarak çalışmalarımız devam ediyor. İş kazalarından her zaman almamız gereken ders vardır. Bu dersler de bugüne kadar alınmıştır. Şimdi önümüzde tam dört sene bir buçuk ay vardır. Yani sosyal demokratlar dört sene bir buçuk ay daha büyükşehirde ve ilçelerde iktidarlar. Ve önümüzdeki ilk seçimlerde de o kaybettiğimiz dört belediyeyi esas sahiplerine, kurucu belediye başkanlarına ve kurucu partilerine geri alacağız.” İfadelerini kaydetti.

“ÖRGÜTÜN SEÇTİĞİ KİŞİLER ŞAHISLARIN EMRİNDE DEĞİLDİR”

“Seçilen arkadaşlardan ricamdır” diyerek bir dizi öneride bulunan Albayrak şunları kaydetti: “Sizler ne Kadir Albayrak’ın ne de Milletvekillerinin ekibi değilsiniz. Siz örgütsünüz. Örgüt, en üstte olacak. Bunu yaparsanız, parti daha da güçlenecek. Örgütün seçtiği kişiler, hiçbir zaman şahısların emrinde değildirler. O bahsettiğimiz şahıslar, ben de dahil olmak üzere partinin emrindeyiz. Bugün CHP olmasaydı, ben büyükşehir belediye başkanı olamazdım. Arkadaşlarım da milletvekili olamazdı. Madem şahıs olarak çok güçlüsün, o zaman gider bağımsız aday olursun. Gücünü gösterirsin. Örgüt, her zaman en üstte olacak ve biz tüm gücümüzle örgüte yardımcı olacağız.” Habertrak/Özlem İnan