DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.161,63 0.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ÇEVRE ZAFERİ

DANIŞTAY ÇEVRECİLERİ HAKLI BULDU

PAKOP’A GEÇİT YOK

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde 254 hektarlık tarım arazisinde kurulması planlanan Plastik Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP)’a Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

PAKOP’un kurulması planlanan alanın büyük bir kısmının tarım alanı olduğu belirtilerek bölgede kurulacak OSB’nin mevcut OSB’ler ile birlikte aşırı yer altı suyu çekim alanında yer aldığına dikkat çekildi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 03.11.2021 tarihli işlemle onaylanan Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı (ÇDP) Değişikliği ile anılan planlara Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından yapılan itirazın zimnen reddine ilişkin işlemin öncelikle yürütülmesinin durdurulması ve iptali davasını T.C Danıştay Altıncı Dairesi yürütmenin durdurulması kararı verildi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, yaptığı açıklamada; “Tekirdağ PAKOP Plastik İhtisas OSB alanına ilişkin olarak, dava konusu çevre düzeni planı değişikliğinden önce yürürlükte bulunan 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planında uyuşmazlık konusu taşınmazların büyük bir kısmı “tarım alanı”, bir kısmı “serbest bölge alanı”nda ve “aşırı yer altı suyu çekim alanı” ile “yer altı suyu besleme alanı” sınırları içerisinde yer aldığı belirlendi. Bölgedeki yer altı suyu kaynaklarının hızla tükenmesi, alanın tarım alanı olması gibi değerlendirmeler sonucunda Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi. “dedi. Habertrak/Salih Aydın

 

 

DANIŞTAY ÇEVRECİLERİ HAKLI BULDU PAKOP’A GEÇİT YOK Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde 254 hektarlık tarım arazisinde kurulması planlanan Plastik Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP)’a Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi. PAKOP’un kurulması planlanan alanın büyük bir kısmının tarım alanı olduğu belirtilerek bölgede kurulacak OSB’nin mevcut OSB’ler ile birlikte aşırı yer altı suyu çekim alanında yer aldığına […]

20 Şubat 2023 - 8:57