DOLAR 32,5354 % 0.26
EURO 34,9795 % 0.52
GRAM ALTIN 2.435,19 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,53 % -0,14
BITCOIN 62.996,49 -1.017
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

 Çevreciler ÇED toplantısını engelledi

Son Güncelleme :

06 Mart 2021 - 11:19

“PAKOP’a geçit vermeyeceğiz”

Tekirdağ’ın Ergene ilçesine Plastik Sanayiciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (PAKOP), tarafından yapılması planlanan 200 tesisli Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, çevrecilerin tepkileri üzerine yapılamadı.

PAKOP kurmak isteyen şirkete ve bakanlık yetkililerinin önüne ekmek ve buğday koyan çevreci grup;  “buğday tarlarımıza sanayi istemiyoruz” dediler ve “tarım topraklarını yok etmeyin” “İstanbul’u yok ettiniz” Trakyam’ızı Ergenemizi Marmaraereğlisi’ni sanayi ye kurban etmeyin” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ergene ilçesindeki bir otelde düzenlenen ÇED toplantısında Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu tartışıldı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca ile PAKOP yetkililerinin katıldığı toplantı, yaşanan gerginlik ve çevrecilerin tepkilerinden dolayı iptal edildi.

“TARIM ARAZİLERİNE SANAYİ YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Çevredeki OSB’ler dolamadan yeni bir OSB yapılamayacağını belirten çevreciler yaptıkları açıklamada; “Trakya’da sıkıntılar artıyor. Yapılması planlanan bölge 1. sınıf tarım alanıdır ve Ergene Koruma Havzası içerisindedir. Su problemi nedeniyle toplulaştırma yapılan bir alandır.

* Biz, sanayiye karşı değiliz. OSB’ler ve boş alanlar varken, devletin tarım reformu kaynaklarını kullanarak toplulaştırma yapılan tarım arazilerine sanayi yapılması kabul edilemez.

* Çevreye duyarlıyız ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu ÇED toplantısının yapılması usulüne yönelik itirazlarımız var. “dedi. Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Sedat Tekneci, doğa ve çevrenin korunması gerektiğini belirterek hukuki yollardan vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Habertrak/Serhat Yeşilipek