DOLAR 32,5494 % 0.24
EURO 35,2052 % 0.65
GRAM ALTIN 2.439,53 % 0,04
ÇEYREK A. 3.988,63 % 0,04
BITCOIN 62.548,78 -2.133
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

CHP TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE TALİP

Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 11:03

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHPli 11 Büyükşehir Belediyesi olarak sık sık bir araya geldiklerini kaydederek, bu 11 büyükşehirin elindeki gücün, CHP’yi iktidara taşıyacağını kaydetti.

İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Eskişehir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay olmak üzere 11 Büyükşehir belediyesi olarak bir araya gelerek ortak projeler ve çalışmalar yürüttüklerini belirten Albayrak, “Bu 11 Büyükşehir Belediyesi 41 milyon nüfusa hitap ediyor ve ekonominin yüzde 70’inin hakim olduğu yerde bu belediyeler var. Bu güç iyi çalışırsa Cumhuriyet Halk Parti’sini iktidara getirir. Bundan emin olun.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BUNLAR KÜÇÜK PROJELER DEĞİL”

CHPli 11 belediye olarak sık sık bir araya geldiklerinin ve ortak projeler yürüttüklerinin altını çizen Albayrak, “Biz CHPli 11 Büyükşehir Belediyesi olarak iki ayda bir toplanıyoruz. Bizim kazandığımız, yani CHPli belediyeler olarak; İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Eskişehir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay toplanıyoruz. Bu 11 Büyükşehir Belediye 41 milyon nüfusa hitap ediyor. Ekonominin yüzde 70’inin olduğu yerde bu belediyeler var. Kendi aramızda da Whatsapp hattı kurduk. Ve iki ayda bir toplanıyoruz. İlk toplantıyı İstanbul’da yaptık ve iki gün sürüyor bu toplantılar. 2. toplantıyı İzmir’de yaptık. Projelerimizi görüşüyoruz ve bir araya geliyoruz. Aralık ayı son toplantıyı Adana’da yapacağız. Sonra sıra bizim ilimize de gelecek. Konuşmalarımız da küçük projeler değil. Tarım, sanayi, kentleşme, kentsel dönüşüm ve daha birçok konuyu görüşüyoruz. Tekirdağ ile İzmir birlik oldu şimdi mesela. Birlikte tarım yatırımları yapacağız. İstanbul’a da buradan et ve süt göndereceğiz. İstanbul Belediye Başkanına söyledim: ‘Sütü bizim buradan alacaksınız. Ben bu ineği burada sağarım 1 saat sonra Beylikdüzü’nde satarım.’ Dedim. Taze sütü 45 dakika sonra insanların kapısının önüne koymuş olacağız yani. Bunun dışında Ekrem İmamoğlu’na iki tane tarım projesi sunmuştum. Şimdi o da buraya tarım danışmanını gönderiyor. Gökhan Günaydın’ı eski CHP genel başkan yardımcısıydı. Boş durmuyoruz.” Şeklinde konuştu.

“ŞENTOP VE ÖZTRAK TEKİRDAĞ İÇİN BİR ARAYA GELMELİ”

Tekirdağ’ın sorunlarının daha kolay çözülmesi adına Şentop ve Öztrak’ın sık sık bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Albayrak, “Bu güç iyi çalışırsa Cumhuriyet Halk Parti’sini iktidara getirir. Bundan emin olun. İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Antalya, Hatay, Mersin ve Trakya’dan da Tekirdağ var. Tekirdağ sanayi gelişmişliğinde, Marmara Bölgesi’nde 4. Sırada. Türkiye’de ise 11. Sırada geliri giderinden fazla olan 10 ilden bir tanesi. Ve Gayrisafi Milli Hasıla’da 4. Sırada Tekirdağ. Bu avantajı kaçırmamalıyız. Zaman hızlı geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve AKP’nin ikinci büyük adamları; Faik Bey ve Mustafa Şentop Tekirdağlı. Bu iki güç gücünü birleştirirse meclisten Tekirdağ için geçmeyecek bir şey çıkar mı? Şentop Hoca Cumhurbaşkanı’nın istediği zaman yanına gidip, şu olsun bu olsun diye ikna edecek kadar yakın. Faik Bey ekonomi uzmanı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü. Bu iki ismin birçok konuda bir araya gelmeleri lazım. Bu fotoğrafı vermemiz lazım. Davetlerimi de yaptım. Ankara’ya da belediye başkanlarımızı götürmek istiyorum. Düşünün ikisinin Tekirdağ’a geldiklerini ve Tekirdağ’ın ana sorunlarını konuştuklarını ve o sorunları meclise götürdüklerini. O meclisten çıkmaz mı o kanun.” İfadelerini kaydetti.

“TEKİRDAĞ’IN DAHA BÜYÜK PROJELERE İHTİYAÇ VAR”

Tekirdağ’ın tarımdan, kentsel dönüşüme, turizmden ulaşım sorununa kadar daha birçok konuda bir araya gelinmesi gerektiğine işaret eden Albayrak, sözlerini şöyle noktaladı: “Tekirdağ’ın kentsel sorununu aşması lazım. Tekirdağ’da 42 bin 500 bina var. Bu binaların yüzde 65’i 1999 öncesinde yapılanlar. İl genelinde ise 262 bin 500 bina var ve Tekirdağ deprem kuşağında. Ben bu konuda çok diken üstündeyim. Başka bir ülkede olsa insanlar uyumazlar. Allah korusun bir deprem olsa aynı depremi İstanbul da yaşayacak, Çanakkale de yaşayacak, Edirne de yaşayacak. Nereden gelecek bize yardım? Ne yapacağız? Biz birçok şey de yaptık deprem konusunda ama bu konularda daha fazla bir araya gelmemiz lazım. Tekirdağ’a sulama ve tarım yatırımları şart. Bu kadar verim alınan bir şehirde daha fazla tarım ve sulama yatırımları yapılmalı. Bu sene Mavi Bayrak sayısını da 8’e çıkaracağız. Bir tane Marmaraereğlisi, Mürefte ve Değirmenaltı tarafında alınacak. Tekirdağ’ın daha büyük projelere ihtiyacı var. Tekirdağ’ın gelişmesine paralel yerler var.”

Habertrak/Özlem İnan