DOLAR 32,2771 % 0.34
EURO 35,1975 % 0.26
GRAM ALTIN 2.466,98 % -0,03
ÇEYREK A. 4.033,50 % -0,03
BITCOIN 65.295,39 0.578
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Cumhurbaşkanı adaylığı için Öztrak sesleri

Son Güncelleme :

27 Nisan 2018 - 14:09

24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala özellikle CHP’de Cumhurbaşkanı Adayının kim olacağıyla ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Özellikle ulusal basında çıkan haberlere göre CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, en kuvvetli Cumhurbaşkanı adaylarından biri olarak öne çıkıyor.

10’A YAKIN ULUSAL GAZETE ÖZTRAK’I YAZDI

CHP’de Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olarak başta CHP’ye yakın ulusal gazeteler olmak üzere 10’a yakın ulusal gazete ve birçok köşe yazarı Faik Öztrak’ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda öne çıktığına yer verdi.

GENEL BAŞKANIN TARİFİNE UYUYOR

Ulusal basında çıkan haberlerde özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’Cumhurbaşkanı adayı konusunda ki ekonomi bilgisi vurgusu’’ gözlerin Faik Öztrak’a çevrilmesine sebep olduğu belirtilirken ayrıca Kılıçdaroğlu’nun aday tarifinde ‘’Her kesimden oy alabilecek, her kesimi kucaklayabilecek bir isim olmalı’’ ifadelerinin de Faik Öztrak ismine uyduğu yorumları kulislerde yüksek sesle ifade ediliyor.

ÜLKEYİ KRİZDEN ÇIKARAN MÜSTEŞAR

Özellikle 2002 yılında ülkeyi içerisinden bulunduğu ekonomik krizi atlatırken hazinenin başında ki kişi olan Öztrak’ın kriz döneminde ki hazine müsteşarlığı süreci hala herkesin dilinde.

Özellikle mevcut durumda ülkede ki en büyük sorunun ekonomiyle alakalı gelişmeler olduğu bugünlerde Faik Öztrak’ın daha önce ülkeyi krizden çıkaran hazine müsteşarı kimliğinin yanı sıra yükselen siyasi profili CHP’de Cumhurbaşkanı adayı olarak lanse edilmesinin en büyük sebepleri olduğu ifade ediliyor. Habertrak/Hülya Ural