DOLAR 32,2219 % -0.13
EURO 35,0417 % 0.15
GRAM ALTIN 2.462,47 % 0,66
ÇEYREK A. 4.026,13 % 0,66
BITCOIN 64.537,67 4.261
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Cumhurbaşkanına yine hakaret etti

Son Güncelleme :

30 Ekim 2017 - 13:47

‘Erdoğan faşist diktatördür’

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği ‘Faşist, diktatör’ ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmasına tepki göstermek amacıyla Tekirdağ’a gelen CHP Parti Sözcü Bülent Tezcan, “Tekirdağ meydanında ben söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum; şeddelisidir, şeddelisi. Diktatörün şeddelisidir hem de” dedi.

CHP Parti Sözcü Bülent Tezcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği ‘Faşist, diktatör’ ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmasına destek vermek amacıyla Tekirdağ’da bir miting düzenledi. Tuğlalı Parkta’ki bu mitinge, CHP İl Başkanı Recep Ökten, milletvekilleri büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve partililer katıldı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN FAŞİST DİKTATÖRDÜR

Tezcan buradaki konuşmasında, “Şimdi sayın başkan ne söylemiş, neden çağrılmış mahkemeye; neye itiraz ettiğimizi bilsin, duysun herkes, iddia şu; Süleymanpaşa CHP ilçe kongresi, orada konuşma yapmış. Belediye başkanlarının parti üyesi olması yasak mı? Engel var mı? Yok. Parti kongresinde ne konuşur; bir tarafta hizmetini anlatır, bir taraftan da siyaset yapar. Buna bir engel var mı? Buna da engel yok. Çıkmış konuşmuş, ne demiş; dedi, demedi ayrı bir tartışma, ona avukatlar bakacak, avukatlar yapar savunmasında. İddiayı söylüyorum; ne demiş? Faşist diktatör demiş. Kime demiş? AK Parti genel başkanı Erdoğan’a demiş. İddia bu. Şimdi Ekrem Başkan bunu dedi, demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum; şeddelisidir, şeddelisi. Diktatörün şeddelisidir hem de” dedi.

ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN SEN DEĞİL MİYDİN?

Tezcan, “Şimdi bundan rahatsız oluyor. Ben anlamadım, velev ki dedi. Niye rahatsız oluyorsun. Ortalığı ayağa kaldıran sen değil miydin. Ben partili Cumhurbaşkanı olacağım diye ortalığı ayağa kaldıran ben miydim? Memleketin, milletin milyonlarca parasını sırf hem parti başkanı olayım, hem Cumhurbaşkanı olayım diye Anayasa referandumunda yollara dökmedin mi? Bunun için bütün devlet imkanlarını seferber etmedin mi? Referandumla partili Cumhurbaşkanı olup partinin başına geçmedin mi? AK Parti’nin başından, oradan her yere saldıran ben miyim? Herkes hakkında konuşan ben miyim? Herkese bulaşan ben miyim? Sana başkalarına hak söyleme hakkı var, senin için mubah ta bize haram mı? Bize haramsa biz o haramı işlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AVRUPA’NIN KAPISINDAN BİLE GERİ ÇEVİRİYORLAR

Tezcan, “Bir başka iddia; ne demiş sayın başkan; Halkı şahlandıracağız demiş. Ne var. Niye rahatsız oldunuz. Memleketi şahlandırdık diye her yerde çıkıp konuşan siz değil misiniz? Siz memleketi şahlandırdınız güya. Keşke yapabilseydiniz. Keşke millet şahlanabilseydi. Ne hale düştüğünüz belli. Dış politikada Türkiye’yi hangi noktaya getirdiğiniz belli. Avrupa’nı kapısından bile geri çeviriyorlar. Türkiye 3. Sınıf ülkeler ligine düşmüş. Ama buna rağmen siz kalkıp, ülkeyi şahlandırdık diyeceksiniz. Size bir şey yok. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı da örgütüne diyecek ki kongrede, hadi bakalım halkı şahlandıracağız diyecek, bundan rahatsız olacaksınız. Korkunun ecele faydası yok. Korkunuz ne olduğunu biliyoruz. Halk şahlandığı zaman bu zulüm düzeni yok. Ondan korkuyorsunuz” şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek/Ferhat Akgün-Habertrak-Canlı