DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.838,04 0.155
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU İSTEDİM”

“8 BUÇUK MİLYAR TL YATIRIM GEREKLİ”

NÜFUS HIZLA ARTIYOR

Sanayileşme ile hızla nüfusu artan Tekirdağ’da altyapı yatırımları için yapılması gereken yatırımlar da arttı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’nın hızla geliştiğine ve buralarda daha çok altyapı yatırımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Tekirdağ’ın 50 senelik altyapı ihtiyacı için 8 buçuk milyar TL’lik yatırım gerektiğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda görüşmek için randevu talep ettiğini ifade etti. Başkan Albayrak, 8 buçuk milyar TL’lik altyapı yatırımına kaynak bulabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini dile getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, köşe yazarları ile bir araya gelerek yatırımlardan bahsetti.

“5 BUÇUK MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki yatırımlarından bahseden Başkan Kadir Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 5 buçuk milyar TL’lik yatırım yapmış. Bu yatırımların yüzde 92’si tamamlanmış durumda. Daha temel atmalarımı ve açılışlarımız olacak. Tekirdağ’ın devlet yatırımları bakımından ciddi anlamda desteklenmesi gerekli. Tekirdağ’ımızın 11 ilçesinin devlet yatırımları ile desteklenmesi mutlaka gerekiyor. 11 ilçeye 11 okul yaptık. Bugün o okulların ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bugün o okulda iki üç okulun birleştiğini yerinde gördükçe o yapılan projenin ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU TALEP ETTİM”

Altyapı yatırımları için 8 buçuk milyar TL’ye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden başkan Kadir Albayrak; “Tekirdağ’ın özellikle altyapı sorununu çözmesi gerekiyor. Hızla gelişen bir şehiriz. Özellikle Çorlu. Çorlu’nun bu kadar hızlı gelişmesinin karşısında altyapısının yenilenmesi gerekiyor. Çerkezköy, Kapaklı da aynı şekilde. Bu konuda çalışmamız oldu. Bunun için Tekirdağ’ın gelecek 50 senelik altyapısı ne kadar tutar? Diye hesapladık. 8 buçuk milyar TL. Bu altyapıya mutlaka ihtiyaç var. İller Bankası ile veya nasıl olur çözülmesi gerekli. Sayın Cumhurbaşkanından bu konuda randevu talep ettim. Randevu talebim hala devam ediyor. Bu dosyayı zatıalilerine teslim edeceğim. Kendisine Tekirdağ’ımızın bu önemli konusunu anlatacağım. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

“8 BUÇUK MİLYAR TL YATIRIM GEREKLİ” NÜFUS HIZLA ARTIYOR Sanayileşme ile hızla nüfusu artan Tekirdağ’da altyapı yatırımları için yapılması gereken yatırımlar da arttı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’nın hızla geliştiğine ve buralarda daha çok altyapı yatırımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tekirdağ’ın 50 senelik altyapı ihtiyacı için 8 buçuk milyar TL’lik yatırım […]

25 Temmuz 2023 - 12:27