DOLAR 32,1927 % 0.08
EURO 35,0890 % -0.03
GRAM ALTIN 2.460,31 % -0,30
ÇEYREK A. 4.022,60 % -0,30
BITCOIN 65.721,11 1.81
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Cüneyt Yüksel’den müjdeli açılış

Son Güncelleme :

12 Mart 2019 - 12:17

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Süleymanpaşa Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, 100. Yıl Mahallesi’nde görkemli bir törenle seçim ofisi açılışını gerçekleştirdi.

“Biz bu şehri kişisel hayallerimizle veya fantezilerimizle değil, milletimizin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda ürettiğimiz projelerle yönetmeye talip olduk” diyerek konuşan AK Parti Süleymanpaşa Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, “Bu şehir bu mahalle artık asosyal bir mahalle olmayacak. Bu mahalle artık trafik sorunun konuşulduğu, çöpün konuşulduğu, çukurların bozuk yolların konuşulduğu ana caddeye çıkarken her seferinde ara sokaklardan arabanın altının vurarak ana caddeye çıkan bir mahalle olmayacak. Süleymanpaşa’da 200 bin hemşerimiz yaşıyor. Biz Süleymanpaşa’mız da artık işsizlik konuşulsun istemiyoruz. Biz Süleymanpaşa’da yaşayan gençlerimizin yaşadığı yerde karnını doyurmasını istiyoruz. Biz Süleymanpaşa’da annelerin babalarımızın kapı kapı gezerek, iş aradığı siyasetçilerin kapısını aşındırdığı bir ilçe olsun istemiyoruz. Trakya’nın baş şehri olacak bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bize destek çıkın. Bize emanet olan oylarınızı bir seferliğine verin. Süleymanpaşayı sözde değil, özde mutlu bir kent yapacağız” vurgusu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde AK Parti’nin seçim ofisi açılışını gerçekleştirdi.

“TEKİRDAĞ TÜM TÜRKİYE’YE BAKABİLECEK POTANSİYELE SAHİP”

Kurum, Ergene Havzası Koruma Eylem Planının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Tekirdağ bizim için çok önemli bir şehrimiz. Tekirdağ sanayimizin yüzü. Biz Tekirdağ’ın sanayisini, turizmini burada ki yaşam kalitesini yükseltmek zorundayız. Tekirdağ tüm Türkiye’ye bakabilecek potansiyele sahip. Ancak bu potansiyel tam anlamıyla kullanılmıyor. Hatta çarpık kentleşmeden kaynaklı problemi çözebilmek için de Sayın Cumhurbaşkanım 2011 yılında burada Türkiye’nin en büyük çevre projesini başlatıyor. O çarpık kentleşmenin yol açtığı Ergene ve Çorlu nehirlerinin kirletildiği süreçte bunları temizleyebilmek adına tam 5 milyar liralık projeyi başlatıyor. Bu proje çerçevesinde 5 tane atık su arıtma tesisi ve bu atık su arıtma tesislerinin denize derin deşarjını içeren proje bugün hemen hemen yüzde 80’i tamamlanmış durumda inşallah bir kısmını bu yıl sonu tamamlayacağız. Kalanını da 2020 içerisinde bitirmek suretiyle artık Ergene nehrinde, Çorlu nehrinde hiçbir kirliliğe sebebiyet vermeyecek bu süreci başlatmış olacağız” dedi.

 “HER TÜRLÜ TEKNİK DESTEK VERECEĞİZ”

Vatandaşları ilgilendiren sahil şeridinde ki düzenlemeler olduğunun altını çizen Kurum, “Bu düzenlemeye bakıldığı zaman Değirmenaltı’ndan Altınova’ya kadar yapılacak sahil düzenleme projesi uzatılarak burada turistik alan meydana getirilecek. Bu projeyi de biz mahallemiz ile yürütüyoruz. Buraya da her türlü teknik desteği vereceğiz. Sahil düzenlemesini en yakın zamanda Tekirdağ’a kazandıracağız. Bunların dışında tüm şehirlerde düzenli depolama tesisleri yapıyoruz. Hedefimiz 2023’e geldiğimizde şehrin tamamının çöpünü düzeni bir şekilde depolayacak bir sisteme geçmek istiyoruz.”

“DEPOLAMAYA SON VERMEMİZ GEREKİYOR”

Tekirdağ’da çöplerin vahşi şekilde depolandığını belirten Kurum, “Bu depolamaya artık son vermemiz gerekiyor. Biz Sıfır Atık projesine geçtik. Projeyle 14 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtik. Çöplerimizi artık kaynağında ayrıştırıyoruz” diye konuştu.

Kurum, konuşmanın ardından seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Habertrak/Özlem İnan