DOLAR 32,5325 % 0.22
EURO 34,9583 % 0.47
GRAM ALTIN 2.440,79 % 0,09
ÇEYREK A. 3.990,69 % 0,09
BITCOIN 63.188,62 -0.749
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Darıca’dan Tekirdağ’a yardım

Son Güncelleme :

07 Ocak 2020 - 15:47

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekstil firması sahibi Yüksel Özgür, Türk Kızılay Kocaeli Darıca Şubesi aracılığıyla Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneğine sanayi tipi dikiş makinası bağışında bulundu.  Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi ise engelli çocuklara hediyeler dağıttı.

“İYİ Kİ ÖYLE BİR KURUMA SAHİBİZ”

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, ileriki zamanlarda da projelerinin olduğunu kaydederek, “Depremde, yangında, her türlü doğal adette, kimsesizlere, dertlilere derman olan, ihtiyaç halinde başvurduğunuz ilk kapımız, sadece Türkiye ‘de değil dünya çapında ihtiyaç duyulan her yere talep edilmeyi dahi beklemeden koşup gidip yaraları saran gururumuz ve Türkiye çapında çalışan tüm Kızılay’ın hizmet gönüllüleri sizlere minnettarız. Belki tesadüf, belki yüreklerimiz bizi buluşturdu. Kadıköy Halk Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim öğretmeni aynı zamanda birçok projenin mimarı, güçlü ve kocaman yürekli kadın sevgili Sevgi Civaş hanımefendi ile tanışmamız ve yaklaşık bir saat konuşmamıza ilk tohumları attık. Ben kendisine Engelliler Atölyesi kurmak isteğimizden, üretmek, engelli ve ailelerini istihdama katmak istediğimizde bahsettim. Öyle yürekten sahiplendi ki bizi, ayrıca kendisiyle planladığımız çok güzel sürpriz projelerimiz olacak inşallah. Ve bugün ilk meyvelerini aldık. Kendisinin kurduğu bağlantılar sonucu, Darıca Kızılay Başkanımız Sayın Çetin  Solhan ve sevgili ekibi ile birlikte, yine başkanımızın kurduğu bağlantı ve gönülden çabası ile ; Ak Doku Tekstil A.Ş sahibi sayın Yüksel Özgür beyefendinin  hediye ettiği, sanayi tipi dikiş makinesini      uzun yolları aşarak yağmur çamur demeden tüm ekibi ile gelip derneğimize teslim  ettiler. Kocaman yürekli insanları tanıma fırsatı bulduğumuz için kendimizi çok ama çok şanslı hissettik. Ve yine Tekirdağ Kızılay Şube Başkanımız Sayın Hamiyet Çizen hanımefendi ile yaptıkları işbirliğiyle Tekirdağ şubemizde 30 engelli ailemizin çocuklarına verdikleri hediyeler ile hem bizi, ailelerimizi ve en önemlisi de çocuklarımızı çok mutlu ettiler. Dolayısıyla Tekirdağ Kızılay şube Başkanımız Sayın Hamiyet Çizen Başkanımız ve ekibine sonsuz teşekkürler. Bugün sevgi kazandı. Bugün dayanışma, Yardımlaşma ve işbirliği kazandı. Bugün iyilik kazandı. Daha nice güzelliklerde hep birlikte olmak dileği ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Biz büyük bir aileyiz. Engelsiz Yaşam Ailem sizlere de sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

“DEĞERLİ MAKİNAYI ARACIMIZLA GETİRMEYİ DÜŞÜNDÜK”

Türk Kızılay Kocaeli Darıca Şube Başkanı Çetin Solhan, her çocuğa hediye paketleri hazırladıklarına değinerek, “Ahmet Şahin Darıca Vakıfbank Müdürümüz o bana söyledi. Tekstilci arkadaşlarım var. Bende Yüksel Bey’i aradım. Ben hemen bir makine gönderirim. Ama ben makinanın ne olduğunu bilmiyorum.  Telekonferans ile makinede anlaşıldı. Sonradan bu makine gelmesi gerekiyordu. Biraz uzadı.  Yüksel Bey’in Urfa’da da fabrikası var.  Makine geç kalınca o da ‘bu makine değerli makineyi kargoya vermeyelim. Kırılır’ diye kendi arabamızla getirmeyi düşündük. Tekirdağ Kızılay Başkanımız Hamiyet Hanım da dedi ki ‘çam sakızı çoban armağanı’ onunla birlikte o da Türk Kızılay’ı olarak çocuklarımıza, belki onların bütün ihtiyaçları değil ama her çocuğa paketler yaptırdık. Onun için buradayız. Kızılay’ımız çok büyük bir kurum. Bununla da gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞKA PROJELERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Türk Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, “Bu projeden mutluyuz.  Devamını inşallah Allah nasip edecek. Bundan sonra daha başka başka projelerle birlikte olacağız.  Bu ufak hediyelerimizle sizi mutlu edersek, bize de ne mutlu” ifadelerini kaydetti.

Habertrak/Ayşe Keşkek