DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Defalarca dilekçe verdiler sonuç alamadılar

Son Güncelleme :

18 Şubat 2021 - 15:45

Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi Nergis Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, yolları yapılmadığı için biriken su ve çukurlar nedeniyle evlerine zor giriyorlar. Yolda biriken sudan dolayı araçlar bile sokağa giremiyor. Nergis Caddesi sakinleri, yol sorunları için defalarca Marmaraereğlisi Belediyesi’ne gidip dilekçe verseler de sonuç alamadılar.

Nergis Caddesi sakinleri tarafından Marmaraereğlisi Belediyesi’ne iletilen şikâyet sayısı ise 8’i geçti. Zor durumda yollarının yapılmasını bekleyen vatandaşlar, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın konuya el atması gerektiğini ve artık seslerini duymasını talep ediyorlar.

YILLARDIR PARK YAPILMASINI BEKLİYORLAR

Nergis Caddesi sakinleri, ayrıca cadde üzerinde park yapılmak için ayrılan alanda da aylardır hiçbir çalışma olmadığını, bölgenin ne yolu ne de parkı olduğunu ifade ederek çözüm bekliyorlar. Park alanı belediye tarafından daha önceden ayrılıp işaretlense de, herhangi bir çalışma yapılmayarak kaderine terk edildi.

Nergis Caddesi’nde yaşayan Sedef Akçelik, öncelikli olarak yollarının acilen yapılması gerektiğini söyledi. Akçelik, park alanını da boş bir şekilde beklediğini belirterek; “Biz Yeniçiftlik Mahalle sakinleriyiz. Nergis Caddesi’nde yürümek imkansız. Her yer çamur, su birikintisi. Yolumuzun yapılması için defalarca dilekçe verdik. Cadde üzerinde park için ayrılan alan da boş bekliyor. Bizim sokağımızda park neden hala yapılmıyor?” dedi.

“EVİMİZE ZOR GİDİYORUZ”

Yol ve park sorunlarına çözüm aradıklarını ifade eden Ayfer Sertadım; “Caddemizde ne yol var ne de park. Her yer çamur içinde. Evimize zor gidiyoruz. Araçlarımız bile kimi zaman yolda kalıyor. Çamura saplanıyor. Sokağımızda bir de park alanımız var. Defalarca hem parkın yapılması için, hem de yolumuzun yapılması için dilekçe verdik. Ne yazık ki Marmaraereğlisi Belediyesi dilekçelerimize cevap vermedi. Hiçbir işlem yapılmadı. Kış ayında çamurda sokağımız yürünemez halde. Biz burada yazlıkçı değiliz. Emlak vergimizi, her şeyimizi veriyoruz. Hizmet istiyoruz. Ne yolumuz var ne de parkımız. Öncelikli olarak yolumuz onarılmalı. Evimizin önüne zaten yürüyerek giremiyoruz. Arabayla bile çamurdan biriken sulardan zor geçiyoruz. Belediye Başkanı Hikmet Ata, ya da personelleri bir kez olsun sokağımıza gelip halimizi görsün. Çamur deryası olan bu sokağa acil çözüm istiyoruz.” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek