DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.950,00 1.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Deprem bölgesindeki ekiple telefon bağlantısı kuruldu

Depremin ilk gününden itibaren sahada aktif rol alan Trakya Üniversitesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar, Radyo Günebakan’da canlı olarak yayınlanan “Deprem Özel” programında aktarılırken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuk olduğu programa, Elbistan’da bulunan üniversite personeli de telefonla bağlandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde üst üste gelen depremler sonrası tüm Türkiye seferber olurken Trakya Üniversitesi de hem deprem bölgesinde hem Edirne’de çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor. Deprem sonrası bölgedeki son gelişmeleri ortak yayın aracılığı ile duyuran Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakan’da önceki akşam “Deprem Özel” programı yapıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Destek Hattı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elvin Dinler Kısaçtutan, Özel Kalem Öğr. Gör. Orkun Akman ve Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel’in yayın konuğu olduğu programa deprem bölgesinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve Bahçe Ekibi Sorumlusu Gökhan Enginler yayına telefon bağlantısıyla katıldı

 

Genel Yayın Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Başar Hatırnaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve arama-kurtarma başta olmak üzere Trakya Üniversitesinin ilk günden itibaren yoğunlaşan çalışmaların aktarıldığı programda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve Türk milletine başsağlığı diledi. Türkiye olarak zor günlerden geçtiklerini ifade eden Rektör Tabakoğlu, “İlk gün sabahtan arama kurtarma ekibimizi ve 7 doktorumuzu hızlıca Hatay’a gönderdik. Üniversite yönetimi ile yaptığımız durum değerlendirmesinde üniversiteler bir şehrin aklıdır, genç gücüdür diyerek çalışmalarımızı koordineli bir şekilde başlattık. İhtiyaçları öncelik sırasına göre düzenleyerek bölgeye sevk etmeye başladık. Sağlık alanında duyulacak ihtiyacı öngörerek güçlü olduğumuz bu alanda Tıp Fakültemiz ile çok hızlı hareket ederek ortopedistlerimizi, cerrahlarımızı, çocuk ve dâhiliye doktorlarımızı, intörn doktorlarımızı, hemşirelerimizi ve yardımcı sağlık çalışanlarımızı bölgeye yolladık. Bölgedeki depremzedelerimizin ve ekiplerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman ve gönüllüleri bölgeye ulaştırdık.” dedi. İkinci günde de bölgeye ekipman, yardım malzemesi ve insan gücü sevk etmeye devam ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“BÖLGEYE GİDEN KAHRAMANLARIMIZI GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM“

“İlk gün, Edirne’den uğurladığımız doktor arkadaşlarımız hemen devlet hastanesinin, bölgedeki bir özel hastanenin ve diş hastanesinin kontrolünü devraldı. Çünkü oradaki doktorlarımız da maalesef enkaz altındaydı. Ortopedi hocalarımız hemen ameliyatlara başladı ve 150’den fazla depremzedeyi muayene etti. Şu an hastanemizde tedavileri devam eden üç depremzedemiz var. Dr. Öğr. Üyesi Cihan Öztürk, Arş. Gör. Dr. Muhammed Şamil Yekeler ve Arş. Gör. Dr. Soner Uzun hocalarımız bölgedeki sağlık merkezlerinin sevk ve idaresini sağladılar. Valimiz H. Kürşat Kırbıyık, Elbistan’a görevlendirilince kendisiyle irtibatta kalarak bölgeye intikal ettik. Valimizin destekleri ile Elbistan’da bir alan elde ettik ve konteynerler göndererek orada bir yaşam merkezi oluşturduk. Birinci basamak sağlık hizmeti veren bir sahra hastanesi kurduk. ‘Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ dizeleri misali sönmeyen bir ocak oluşturduk. Öğlen ve akşam üç çeşit sıcak yemek çıkarıyoruz. Bir depolama alanı kurduk. Bu alanda gelen yardım malzemeleri vatandaşlarımızla buluşturuluyor. Bölgeye giden her arkadaşımız bir sonraki olası afet için artık birer lider konumunda. Bu iş birlikleri bu güzel milleti bir araya getirdi. Canı ve malı ile hizmet eden, bölgeye giden kahramanlarımızı gözlerinden öpüyorum. Balkanlardan akın akın gelen yardımları görünce insan mutlu oluyor ve yeni bir geleceğe dair umutlarımız oluyor.”

Trakya Üniversitesi Destek Hattı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elvin Dinler Kısaçtutan, Trakya Üniversitesi olarak 1.200’den fazla depremzedenin ihtiyaçlarının giderilmesi için aracı olduklarını belirterek, “7 gün 24 saat çalışan hattımızda büyük bir özveriyle arkadaşlarının yanında olmak isteyen onlarca öğrencimiz ve çalışanımızla birlik olarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan öğrencilerimizi psiko-sosyal destek birimindeki değerli hocalarımız ve öğrencilerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Özel Kalem Öğr. Gör. Orkun Akman ve Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel de yapılan koordinasyon çalışmalarından bahsederken programa, deprem bölgesinde bulunan Trakya Üniversitesi Elbistan Destek Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Burak İşçimen, Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada, Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve Bahçe Ekibi Sorumlusu Gökhan Enginler de canlı telefon bağlantısıyla katılarak bölgedeki yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar ve hayata geçireceği projelerin konuşulduğu Trakya Üniversitesi Deprem Özel canlı yayını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu koordinasyonunda gerçekleştirilen ve Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına bağlanılmasıyla sona erdi. Haber Merkezi

 

Depremin ilk gününden itibaren sahada aktif rol alan Trakya Üniversitesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar, Radyo Günebakan’da canlı olarak yayınlanan “Deprem Özel” programında aktarılırken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuk olduğu programa, Elbistan’da bulunan üniversite personeli de telefonla bağlandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde üst üste gelen depremler sonrası tüm Türkiye seferber olurken Trakya Üniversitesi de hem […]

20 Şubat 2023 - 9:17