DOLAR 32,2734 % -0.09
EURO 34,8756 % 0
GRAM ALTIN 2.422,48 % -0,10
ÇEYREK A. 3.960,76 % -0,10
BITCOIN 62.877,18 2.681
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Deprem semineri gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu tarafından, Edirne’de görev yapan öğretmen ve yöneticilere yönelik “Deprem Psikoeğitim Programı” konusunda seminer gerçekleştirildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından “Deprem Psikoeğitim Programı” konulu seminer düzenlendi. Seminere, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cihan Arslan moderatörlüğünde gerçekleşen çevrim içi seminere, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan yöneticiler ve öğretmenler katıldı.

Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, seminerde psikolojik ilk yardım, travma, psikososyal destek hizmetleri ve okul öncesi hazırlıklar ile afetzede öğrencilere yaklaşım konusunda bilgiler paylaştı. Seminerde, depremden etkilenen öğrencilere yönelik yönetici ve öğretmenlere düşen sorumluluklara ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, öğrencilerin duygu düzeltme, anlaşılma, güven hissetme, rahatlama, bağ kurma ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardıma ve desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek “Öğretmenler kurdukları iletişimle, verdikleri bilgilerle, yaptıkları etkinliklerle, sınıfta sıcak ve destekleyici bir ortam sağlayarak, okul idarecileri de güvenli bir okul iklimi ile iyileşme sürecine katkı sağlarlar.” dedi.

Okulun, depremden etkilenen çocuklar için en önemli normalleşme adımlarından biri olduğunu dile getiren Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, okul idarecileri ve yöneticilerinin yapması gerekenleri şu şekilde ifade etti: “Öğrencilerin ve öğretmenlerin acil ihtiyaçlarını karşılama ve kaygılarını gidermeye yardımcı olmak üzere pratik bilgi ve destek sunmalıdır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyalleşmesine katkı da bulunmalı ve öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin başa çıkma çabalarını ve güçlü yönlerini kabul etmelidir. Ayrıca öğrencileri, velileri ve öğretmenleri iyileşme süreçlerinde aktif bir rol üstlenmeleri için güçlendirmelidir.”

Okul temelli psikolojik ilk yardım konusunda yöneticilerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, daha sonra bu konuda öğretmenlere düşen görevleri sıraladı. Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu ayrıca, psikososyal destek konusunda yardım alınabilecek kurum ve kuruluşlar ile bu konuda yararlanılabilecek kaynaklara ilişkin de paylaşımlarda bulundu.

Haber Merkezi

 

 

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu tarafından, Edirne’de görev yapan öğretmen ve yöneticilere yönelik “Deprem Psikoeğitim Programı” konusunda seminer gerçekleştirildi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından “Deprem Psikoeğitim Programı” konulu seminer düzenlendi. Seminere, Trakya Üniversitesi Eğitim […]

24 Şubat 2023 - 9:33