DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
GRAM ALTIN 2.434,08 % -0,19
ÇEYREK A. 3.979,71 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Dev tesisisin temelleri atıldı

Son Güncelleme :

13 Ağustos 2018 - 16:54

Doğan Jeotermal Grup Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Doğan, Saray Belediyesi’nce tahsis edilen alana bu projeyi “yap-işlet-devret” modeliyle gerçekleştireceklerini, Katar’dan iş ortakları ile birlikte Saray’a 50 milyon dolarlık bir başka yatırım daha yapacaklarını belirterek, termal turizminin dünyada yükselen bir değer olduğuna da vurgu yaptı.

SARAY’I ÇEKİM MERKEZİ YAPACAK

Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park’ın temeli, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde görkemli bir törenle atıldı. Trakya’nın ilk ve tek termal sağlık turizmi yatırımı niteliğindeki 25 milyon liraya malolacak Hattuşa Termal Projesi ile Saray, turizmin çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

GENİŞ KATILIM OLDU

Saray Ayaspaşa Mahallesi Depo Caddesi’ndeki temel atma törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, TBMM Başkanvekili, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Başbakan Müşaviri Ekrem Dilekçi, Saray Kaymakam Vekili, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Doğan Jeotermal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM KARARI ALIYORUZ”

Jeotermal kaynaklar açısından Türkiye’nin, dünya zengini bir ülke olduğunu vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Jeotermal kaynaklar açısından dünyada 7., Avrupa’da 1. sıradayız. Dünyadaki sağlık termal turizmi yükselen bir değer. Türkiye’deki tek tesisimiz burası değil, Kaz Dağlarında 2 bin 500 yatak kapasiteli Hattuşa Kaz Dağları tesisimiz 20 bin üyesi ile yaklaşık 10 yıldır insanlara sağlıklı hizmet sunuyor. Ankara’da 2 bin yatak kapasitesi ile yaklaşık 7 yıldır Türkiye’ye hizmet sunuyor. 3. Projemiz Amanos Dağlarının eteklerindeki Hattuşa Erzin tesisimiz 1.500 yatak kapasitesiyle yaklaşık 4 yıldır insanlara sağlık ve tatil hizmeti sunuyor. Karadeniz’in incisi olan Hattuşa Havza’nın temelini bundan yaklaşık 3 ay önce attık. Yatırımın 1. aşaması, Saray Belediyesi’nin bu projesini Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıyoruz. Saray hudutları içerisinde Katar’lılarla beraber 50 milyon dolarlık bir yatırım daha yapacağız. Çünkü burası gelişen bir bölge.”

24 AYDA BİTECEK

Doğan, “Trakya’nın incisi olan Saray’daki bereketli topraklarda özellikle Hattuşa geyiğini termalle buluşturduk. Hattuşa Saray projesini en kısa süre içerisinde, 24 ayı bulmadan tamamlayarak bu tesisi açacağız. Saraylılara kazandıracağız. Saraylıların tamamı günübirliklerden, havuzlardan, hamamlardan yararlanacak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, çünkü ekonomimize güveniyoruz.” Dedi.

“SARAY’IN YARINLARINI DEĞİŞTİRECEK TARİHİ BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ”

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, “Trakya’nın ilk ve tek jeotermal tesisisi” vurgusunu yaparak, “Bugün burada güzel ilçemiz Saray’ın ve bölgemizin yarınlarını değiştirecek tarihi bir gün yaşıyoruz. Böylesi tarihi bir günde bir arada olduğumuz için Saray Belediye Başkanı olarak hepinize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu. Başkan Çoban, daha sonra şunları söyledi: “MTA Genel Müdürlüğünce bölgemizde başlatılan aramalar sonucunda 2015 yılında 1.500 metre derinlikte bulunan jeotermal suyumuz 58 derece sıcaklıkta ve saniyede 33 litre debiye sahip. Saray Belediyesi olarak jeotermal suyumuzun analizini İstanbul Tıp Fakültesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünde yaptırarak şifalı bir özelliğe sahip olduğunu belgeledik. Sedef hastalığı, egzama, romatizma, kireçlenme, bel ve boyun ağrıları gibi sağlık sorunlarına iyi geldiği tespit edilen suyumuzun en önemli özelliklerinden biri de içinde ‘gençlik iksiri’ olarak adlandırılan selenyum mineralinin fazla oluşu. Jeotermal konusunda ülkemizde en donanımlı ve başarılı şirketlerinden Doğan Jeotermal, belediyemiz tarafından yapılan ihaleyi kazanarak şu anda temelini attığımız tesisin yapımına başladı. Ayaspaşa Mahallesi 815 ada, 1 parselde yani şu anda bulunduğumuz alanda yapılan bu tesis, 28 yıl sonra tamamen Saray Belediyesi’nin mülkü olmak şartıyla inşa ediliyor.”

TBMM Başkanvekili, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın da birer konuşma yapmasının ardından program temel etme töreni ile devam etti. Konuşmaların ardından büyük bir coşku eşliğinde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, TBMM Başkanvekili Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Şentop, Başbakanlık Müşaviri Ekrem Dilekçi, 26.Dönem Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kasdal, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Doğan Jeotermal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan ve TESKİ Genel Müdürü tarafından butona basılarak temel atıldı. Habertrak/Ferhat Akgün