DOLAR 32,5492 % 0.27
EURO 34,9215 % 0.36
GRAM ALTIN 2.432,25 % -0,26
ÇEYREK A. 3.976,72 % -0,26
BITCOIN 63.200,00 -0.554
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

‘Devletin dini adalettir’

Son Güncelleme :

04 Eylül 2018 - 10:45

Adli yıl açılışı yapıldı

Adli yıl açılışında konuşan Tekirdağ Başsavcı Vekili Soner Gül, “Devletin dini adalettir, devletin hikmeti adalettir, adaletin hikmeti; ehliyet ve liyakattir. Bu ilkeler gözetilmez ise o devlet çöker” dedi.

Adli yıl açılış töreni Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Buradaki törene Tekirdağ CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Başsavcı Vekili Soner Gül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Baro Başkanı Erhan Sezer, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, avukatlar ile adliye çalışanları katıldı.

“ADALET GÖZETİLMEZSE DEVLET ÇÖKER”

Devletinin dininin adalet olduğunu kaydeden Tekirdağ Başsavcı Vekili Soner Gül, “Madem ki adalet devletin temeli, buna uygun gayret ve çaba ile adaletin tesisi noktasında elbirliği ile mücadele etmeliyiz. Zira; kadim milletimiz nezdinde devlet mukaddestir. öyle ise, bu mukaddes değerin ebed müddet devam etmesi için bizlere. Önemli bir görev ve rol düşmektedir. bunun bilincinde olmalı ve buna göre vazife ifa etmeliyiz. İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adalet ile kaimdir. devletin dini adalettir, devletin hikmeti adalettir, adaletin hikmeti; ehliyet ve liyakattir. Bu ilkeler gözetilmez ise o devlet çöker” dedi.

“ZALİMİN DE ZULMÜNÜN DE KARŞISINDA DURACAĞIZ”

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Gül, “Bu ülke tank önüne yatan, paletler altında ezilen yiğitlere sahne oldu. Geri kalanların, karşılığı ölüm de olsa, bu ülkede taş üstüne taş koyma sorumluluğu vardır. Bu manada, bir olacağız, diri olacağız, beraberliğimize sahip çıkacağız. Diclenin kenarında kuzular kayboldukça ” aman bir şey olmaz” denildikçe adalet sarsılır, mülk sarsılır, egemenlik sarsılır. Zalimin de zulmünün de karşısında duracağız, adaleti sağlayarak güçlü olacağız” diye konuştu.

“HEDEF SÜRE GELİYOR”

Yeni adli yılda hedef süre uygulamasına geçileceğini aktaran Gül, “Peki, her türlü hainin ve ihanetin karşısında aslanlar gibi duran yüce Türk yargısı, bu yıl ve kısa vadede kendine nasıl bir hedef koydu. Yeni adli yılla yargıda hedef süre uygulamasına geçilecek. Yargı birimlerince yapılan 411 milyon tebligattan 28 milyonun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturulacak. Yeni istinaf mahkemeleri faaliyete geçirilecek. Alternatif çözüm yöntemleri ile iş yükü hafifleyecek. Bir kısım suç tiplerine ilişkin cezai düzenlemeler yapılacak. Personel alımları başlıyor, tamamlanacak ve yenileri de alınacak” ifadelerini kullandı.

“YENİ ADLİYE FAALİYETE GEÇECEK”

Yeni adliye binasının faaliyete geçeceğini aktaran Gül, “Doğrudan Tekirdağ ile ilgili kısmı; inşaallah yeni hizmet binamız en kısa sürede faaliyete geçecek. Bununla birlikte sizlere yaraşır bir çalışma ortamı kazanacağız biliyorsunuz ki bu tarz yapılar devletimizin şanındandır. Bu manada emeği geçen başta adalet bakanımız ve başsavcımız olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ne zulüm, ne merhamet sadece adalet diyorum. ve tüm kıymetli katılımcılara saygılarımı sunuyorum” dedi. Daha sonra Baro Başkanı Erhan Sezer bir konuşma yaptı. Akşam ise baro tarafından kokteyl verildi.

Habertrak/Ferhat Akgün