DOLAR 32,3832 % -0.13
EURO 34,6825 % -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 % -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 % -1,30
BITCOIN 61.308,84 -1.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

“Eğitim emekçileri ve öğrenciler tehdit altında”

Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 17:11

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, okulların açık olması nedeniyle hareketlilik oldukça yoğun olduğunu ve koronavirüsün hızla yayıldığını söyledi. Eğitimcilerin henüz aşılanmadığına dikkat çeken Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; “İlimizde ve tüm Türkiye’de vakalar artmakta. Üçüncü piki yaşıyoruz. Bölgemiz dahil ülkenin büyük kısmı çok yüksek riskli kırmızı renkte. Artık her işyerinde, her okulda, her mahallede hatta her binada pozitif vaka haberleri yayılıyor. “diye konuştu.

Aşılanma süreci çok ağır işlediğini dile getiren Sarı; “Salgının durdurulabilmesi ve vaka sayılarının azaltılabilmesi için tüm eğitim emekçilerinin ve eğitim bileşenlerinin çok kısa sürede 2 doz aşılanmalarının tamamlanması gereklidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“VAKALAR HIZLA ARTIYOR”

Eğitimcilerin aşılanma sürecinin hala tamamlanmadığını söyleyen Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; “Öncelikle Eğitim Sen sendikası olarak; pandemi sebebi ile yaşamını yitiren sağlık ve eğitim emekçileri başta olmak üzere tüm hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz.  Aile ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz. Salgının geldiği aşama artık süreci sadece izlemeyi değil aynı zamanda da müdahale etmeyi zorunlu hale getirmektedir. Tükeniyoruz. Ölüyoruz. Okullar açık, hareketlilik oldukça yoğun. İlimizde ve tüm Türkiye’de vakalar artmakta. 3. piki yaşıyoruz. Bölgemiz dahil ülkenin büyük kısmı çok yüksek riskli kırmızı renkte. Artık her işyerinde, her okulda, her mahallede hatta her binada pozitif vaka haberleri yayılıyor. Çoğu kişi de temaslı pozisyonda. İnsanlar tedirgin. Önlemler tam anlamıyla uygulanmıyor. Kurallara 4-4 lük uymaya çalışanlar olduğu gibi, ortalama davrananlar ve umursamaz tavır sergileyenler de çok. Eğitim Sen olarak daha önce de yaptığımız tespit ve önerileri yinelemekte fayda görüyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri, okul bileşenleri ile öğrencilerimizin sağlıkları ve hakları ile ilgili bugün atacağımız adımlar önemlidir, değerlidir. “şeklinde konuştu.

“EĞİTİM CAMİASINDA SORUNLAR DERİNLEŞİYOR”

En az 4 haftalık tam kapanma uygulanması gerektiğini savunan Sarı; “Yüz yüze eğitimin, sonrasında kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliği sağlanabilsin. Uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını, tutamadığını pandeminin başından beri ifade ettik. Uzaktan eğitimin yaşanan eşitsizlikleri derinleştirdiği ve okulların kapalı kalma süresinin uzamasının okul terki başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olduğunu uzunca bir süredir ifade etmekteyiz. Yüz yüze eğitim yaşamın gerektirdiği sosyal bir aktivitedir. Temel ihtiyaçtır. Salgının geldiği aşamada, eğitim emekçileri ile öğrencilerin sağlığı tehdit altındadır. Bu duruma dönük politika oluşturabilmek ve atılacak somut adımları belirlemek ancak alanın bilgisine sahip olarak yapılabilir. İşte bu yüzden ilimizde de gerçek vaka ve ölüm sayıları düzenli olarak halka aktarılmalıdır. İşin ciddiyeti ve alınacak tedbirlerde önemli bir faktör olacaktır. Aşılanma konusu ise değinilmesi zorunlu elzem bir hal almıştır. Aşılanmaya eğitim camiası açısından bakacak olursak öncelikli risk faktörü üzerinden köy okulları ve kronik, ağır hastalık geçirenlerden ve sistemde kayıtlı ağır ameliyat geçirmiş olanlardan başlandığını görüyoruz. Bu doğrudur. Ancak yeterli değildir.” ifadelerini kullandı.

“KISA SÜREDE İKİNCİ DOZ AŞILAR DA TAMAMLANMALI”

Aşılanma sürecinin çok ağır işlediğini ifade eden Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; “Salgının durdurulabilmesi ve vaka sayılarının azaltılabilmesi için tüm eğitim emekçilerinin ve eğitim bileşenlerinin çok kısa sürede 2 doz aşılanmalarının tamamlanması gereklidir. Tüm  eğitim emekçi ve bileşenleri öncelikli olmalıdır. Düzenli test uygulamaları da gerekli bir tedbir niteliğindedir. Tedbirleri almak yetkililerin görevi ve sorumluluğu olduğu kadar, azami ölçüde uymak ta hepimizin sorumluluğudur. Tüm yetkilileri, İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerini gerekli önlemleri zamanında almaları, bilgileri net olarak Kamuoyu ile gün gün paylaşmaları hususunda uyarıyoruz. Türk Tabipler Birliği yönetici ve üyelerinin tespit ve önerilerini de önemseyin. Eğitim emekçileri olarak bir kez daha soruyoruz. Aşılar nerede?” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek