DOLAR 32,2848 % -0.02
EURO 35,1468 % 0.09
GRAM ALTIN 2.468,79 % 0,10
ÇEYREK A. 4.036,47 % 0,10
BITCOIN 65.349,97 -1.766
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

VERİMLİ BİR SEZON BEKLENİYOR

Son Güncelleme :

30 Nisan 2024 - 12:35

VERİMLİ BİR SEZON BEKLENİYOR

NİSAN YAĞIŞLARI ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

 

YAĞIŞLAR BUĞDAYA İLAÇ GİBİ GELDİ

Tekirdağ’da son günlerde etkili olan Nisan yağmurları, çiftçinin yüzünü güldürdü. Nisan yağmurları, özellikle başaklanma döneminde olan buğday başta olmak üzere hububat ekili tarlalara can suyu, çiftçilere umut oldu.

 Yağışların, başaklanma döneminde olan buğdaya iyi geldiğini söyleyen Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Nisan yağmurlarının buğdaya ilaç gibi geldiğini, verimli bir hasat dönemi beklediklerini ifade etti.

 GEÇTİĞİMİZ YIL KURAK GEÇMİŞTİ

Nisan yağmurları buğday başta olmak üzere ekili arpa ve kanola gibi mahsullere adeta ilaç oldu. Geçtiğimiz yıl son yılların en kurak döneminin yaşandığı Tekirdağ’da bu yıl etkili olan yağışlar, çiftçilere rahat bir nefes aldırdı. Çiftçiler, tarımsal faaliyetlerini sürdürürken, mevsim normallerine uygun yağışların devam etmesini ümit ediyor.

YAĞIŞLAR ZAMANINDA GELDİ

Buğdayda bu yıl iyi bir sezona giriş yapıldığını ve zamanında gelen yağışların olumlu etkileri olduğunu söyleyen Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı; “Yağışlar çok güzel geldi. Ara ara devam da ediyor. Nisan yağışları ekili ürünlerimiz için çok önemliydi. Geçtiğimiz yıl kuraktı. Ancak bu yıl çok güzel yağışlar aldık. Buğdaylarımız çok güzel yağmurlarla sulandı. Güzel bir verim bekliyoruz. Çiftçiler olarak çok mutluyuz. İnşallah böyle giderse yüksek bir verim alırız diye düşünüyoruz. “şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek