DOLAR 32,2282 % -0.21
EURO 35,0941 % 0.16
GRAM ALTIN 2.469,16 % 0,93
ÇEYREK A. 4.037,07 % 0,93
BITCOIN 64.912,82 5.606
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

EĞİTİMDE KORONA KAOSU

Son Güncelleme :

09 Kasım 2020 - 12:47

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardan gelen korona virüs verilerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirtti.

Paylaşılmayan korona virüs verilerinin kafa karışıklığına ve dedikodulara neden olduğunu belirten Sarı, velilerin tereddüt içinde olduğunu, bu nedenle öğrencileri okula göndermekten çekindiklerini ifade etti.

“OKULLARDAN GELEN VERİLER KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALI”

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sarı, “Merkezi İzmir’de olan ve tüm Ege ve Marmara’da hissedilen deprem nedeniyle halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kaybettiğimiz insanlarımızın ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin de içerisinde bulunduğu pandemi süreci son verilerden de görüldüğü gibi kontrolden çıkmış, vaka, hasta ve ölüm sayıları artarak ciddi boyutlara ulaşmıştır. Sendikamız salgının başından bu yana salgınla mücadelenin ancak ortak akıl, bilimsel çalışma ve toplumsal dayanışma ile mümkün olduğunu ifade etmektedir. Bu yaklaşımımıza uygun olarak da Milli Eğitim ve diğer tüm kurumları salgına karşı ortak mücadele için adım atmasının doğru olduğunu ve gerektiğini defalarca ifade ettik. Gelinen aşamada salgının boyutları ve okullarda yüz yüze eğitimin kademeli başlamasıyla riskin ve vakaların arttığı görüldü. Bu sürecin olabildiğince ayrıntılı ve çok yönlü izlenmesi gerektiği açıktır. İlimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlıklar ya da Valilik okullardan gelen verileri Kamuoyu ile paylaşmalıdır.” diye konuştu.

“TEDBİRLERİN YETERSİZ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Velilerin bilgi alamadıkları için tedirgin olduğuna değinen Eğitin Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; “Paylaşım yapılması tereddütleri, kafa karışıklığını ve dedikoduları ortadan kaldıracaktır. Çünkü halktan saklanan bilgiler daha sonra halka daha pahalıya mal olmaktadır. Çok sayıda öğrenci velisi çocuğunu okula göndermiyor. Bu husus da çok tartışmalı.  Biz hep gerekli tedbirler alınarak okullar açılmalı, yüz yüze eğitim başlamalı dedik. Ancak vakaların artışı hastalanan idareci, personel, öğretmen ve öğrencilerin sayısının her geçen gün artması tedbirlerin yeterince alınmadığı ve uygulanamadığı gerçeğini gözler önüne seriyor. Sendikamız Eğitim Sen; alanı gereği eğitim ve pandemi konusunda tüm süreçlerin takipçisi olacak, halkın doğru haber ve bilgi alma hakkını savunmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek