DOLAR 32,5095 % 0.15
EURO 34,9205 % 0.09
GRAM ALTIN 2.437,63 % 0,10
ÇEYREK A. 3.985,52 % 0,10
BITCOIN 62.984,44 -1.026
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“EĞİTİMDE KORONAVİRÜS ÇIKMAZI”

Son Güncelleme :

10 Mart 2021 - 11:50

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlansa bile aşılama sürecinde henüz somut bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Eğitimde yaşanan sorunları aktaran Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, “Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için bir çalışma yapılmamıştır. Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma yürütülmemiştir.” diye konuştu.

 “EĞİTİM ALANINDAKİ RİSKLER GÖZ ARDI EDİLDİ”

Son düzenlemelerle birlikte seyreltilmiş sınıf planlamasının sekteye uğradığını dile getiren Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; “Maske ve hijyen malzemeleri hazırlığının mevcut düzenlemenin ihtiyaçlarını ne denli ve hangi süre ile karşılayacağı bilinmemektedir.

Derslik başına düşen öğrenci sayısının MEB’in açıkladığı gibi 15’in altına düşürülüp düşürülmediği konusunda kamuoyu bilgilendirilmemiştir. Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda bir çalışma yürütülmemiştir. Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için bir çalışma yapılmamıştır. Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma yürütülmemiştir.

Salgınla mücadeleye uygun, sağlıklı ulaşım konusunda bir düzenleme yapılmamıştır.

Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin şehir içindeki hareketliliği öngörülerek genel toplum sağlığı açısından oluşabilecek riskler göz ardı edilmiş ve bir anda birçok sektör normalleşme kapsamına alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIM İÇİN DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanması sürecinin hızla tamamlanması gerektiğini ifade eden Sarı; “Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır. Solunum hijyeni için 20 dakikada bir havalandırılması gereken sınıflarda pencerelerin açılır kapanır olması ve öğretmen ve öğrencilerin solunum hijyenine ilişkin bilgilendirilmesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır. Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için Valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir. “şeklinde konuştu.

“AŞILANAN ÖĞRETMEN SAYISI AÇIKLANMALI”

Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okulların kademeli olarak açılması gerektiğini vurgulayan Sarı; “Yaşamın tüm alanlarındaki sektörler kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır. Kamuoyu, okullara dair gelişmelere ilişkin olarak il ve ilçe düzeyinde aşılanan öğretmen sayısı, vaka sayıları, karantinaya alınan sınıflar, karantinaya alınan okullar konusunda haftalık tablolarla bilgilendirilmelidir.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek