DOLAR 32,4634 % 0.12
EURO 34,7553 % -0.17
GRAM ALTIN 2.419,05 % -0,66
ÇEYREK A. 3.955,15 % -0,66
BITCOIN 63.404,00 1.802
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Son Güncelleme :

05 Ekim 2018 - 12:52

Malkara Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine göre Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Meclis Odasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un Başkanlığında toplandı.

Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısına; açılış konuşması, yoklama, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşunda bulunulması ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı.

Gündemin 1. maddesinde yer alan İlçemiz Makine Sokak hakkındaki 17.09.2018 tarihli İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2. maddesinde yer alan Otopark Yönetmeliği ve Otopark Ücretleri hakkındaki 17.09.2018 tarihli İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin 3. maddesinde yer alan İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyon Raporu görüşülerek Komisyonunun çalışmalarının devamına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Tam Zamanlı Sözleşmeli Avukat çalıştırılması hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.  Gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.   Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Kırıkali Mahallesi 784 Parsel de İmar Planı hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.   Gündemin 7. maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 2019 Yılı Gelir Tarife Cetvellerinin yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin 8. maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 2019 Yılı Performans Programı Tasarısının yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.   Gündemin 9. maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 2019 Yılı Bütçe Taslağının yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.  Gündemin 10. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Malkara Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yerinin Bodrum Katında Yer Alan Otopark Alanının Devri hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan Bütçe Komisyon raporu Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Vasıf Değişikliği Talebi hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan Bütçe Komisyon raporu Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı 1. maddesinde yer alan Parklara İsim Verilmesi hakkındaki 28.09.2018 tarihli İçişleri Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan Bütçe Komisyon raporu Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı 2. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Satış hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan Bütçe Komisyon raporu Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin belediye meclisine verdiği önerge meclis gündemine Gündem Dışı 3. Madde olarak eklendi. Gündem dışı 3. Maddesinde yer alan Camiatik Mahallesi 689 Ada, 18 Parsel de hayırsever firma tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan cami ve arsasının ilgili kuruma devri için 5216 sayılı belediye kanununun 75. Maddesinin d bendinde “kendilerine ait taşınmazları, asli görev hizmetlerinde kullanmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir” hükmünde belirtiği üzere Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a yetki verilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan Bütçe Komisyon raporu Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Habertrak/Özlem İnan