DOLAR 32,3053 % 0.08
EURO 35,0076 % -0.09
GRAM ALTIN 2.447,75 % 0,06
ÇEYREK A. 4.002,07 % 0,06
BITCOIN 61.626,23 -2.023
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“En büyük bayramımız kutlu olsun”

Son Güncelleme :

28 Ekim 2017 - 11:29

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Bircan “En büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yayınladığı bir mesaj ile kutladı. Bircan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü her yıl artan bir coşkuyla kutluyoruz. Bizlere bu bayramı yaşatan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetimiz, cumhuriyetimiz ve cumhuriyet değerlerine bağlılığımız gibi sonsuz olacaktır” dedi.

Bircan mesajında Cumhuriyet Bayramının en büyük bayram olduğuna vurgu yaparak, “Kimse onu sulandırmaya, yerine yeni bir gün koymaya çalışmasın. Çünkü milletimizin ruhunda, kalbinde, yüreğinde Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet ateşi yanar” dedi.

Bircan mesajında, “Yokluklar içinde; Sevr’den Lozan’a, yıkılmış bir devletten gencecik, güçlü bir cumhuriyete ulaşmak kolay olmadı. Ne büyük bahtiyarlık ki bizler bu karanlık dönemi tarihin gördüğü en büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün önderliği ve aydınlığıyla aştık.  Halkımız bu zor zamanları ve nasıl kurtuluşa ulaştığını asla unutmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşuyla bütün dünya halklarına da örnek olmuştur. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın sonrasında ilan edilen Cumhuriyetimizin Bayramı en büyük bayramımızdır. Ulusal Kurtuluş Savaşımız da, Cumhuriyet Bayramımız da tektir. Kimse onu sulandırmaya, yerine yeni bir gün koymaya çalışmasın. Çünkü milletimizin ruhunda, kalbinde, yüreğinde Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet ateşi yanar.

Bugün, cumhuriyetimiz ve cumhuriyetimizin değerleri saldırı altındadır. İçte ve dışta bu saldırıyı yapanlar, bunlara göz yumanlar amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Cumhuriyetimize saldıranlar sadece bir rejime saldırmıyorlar, her bir bireye, halkımıza ve halkımızın geleceğine saldırıyorlar. Çünkü cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.

Cumhuriyet; tarlasında çalışan çiftimizin alın terinin karşılığını alabilmesi, fabrikadaki işçimizin güvencesi, esnafımızın hayırlı işi, çocuklarımızın aydınlık yarınları, kadınlarımızın hakları, sokakta yürüyen vatandaşımızın özgürlüğü, muasır medeniyettir. Cumhuriyet; bu topraklar üzerinde bağımsız yaşama, üretme ve paylaşmanın adıdır. Cumhuriyet; kardeşliktir, özgürlüktür, eşitliktir, adalettir, haktır, hukuktur. Belki de en çok cumhuriyet; akıldır, bilimdir, fendir. Böyle olduğu için de yarınlarımızdır. Bizi yarının dünyasında görmek istemeyenler, cumhuriyetimize ve cumhuriyet değerlerine saldırmaktadır” konularına da değindi.

Erdin Bircan, “Bunları bildiğimiz için, en büyük bayramımız olan bugün, cumhuriyetimize kıskançlıkla sarılıyor; ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun yolunda yürüyenler’ diyoruz. Bayramımız kutlu olsun” dedi. Habertrak/Timuçin Çınar