DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Engel-Siz Atölye hizmete açıldı

Son Güncelleme :

26 Eylül 2020 - 14:53

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği bünyesinde faaliyete geçen Engel-Siz Atölye; engellilerin kurslarda yaptığı ürünleri satışa çıkararak hem onlara üretmenin mutluluğunu yaşatma imkânı sunuyor hem de derneğe maddi katkı sağlamayı hedefliyor.

“BU BİZİM HAYALİMİZDİ”

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, engelli bireylerin kurslarda ürettikleri ürünlerin bir araya getirilerek, tek bir atölye altında toplandığına dikkat çekti ve “2014 yılında kurduğumuz Engelsiz Yaşam Derneğimiz bünyesinde her kursu açmaktayız. Görme engellilerimiz için Braille alfabesi, işaret dili kursu, engelsiz yaşam koromuz, folklor ve cam kumlama sanatı kursumuz gibi. Fakat amacımız bu kursların hepsini bir araya getirerek bir atölye oluşturmak idi. Bu bizim hayalimizdi. Atölyemizi bağışçılarımız sayesinde imece usulü olarak hayata geçirdik. Bir bağışçımız atölyemizin mevcut kirasını bir yıllığına ödemeyi kabul etti. Böyle bir bağış ile atölyemizi hayata geçirdik.” İfadelerini kaydetti.

“ÜRETMENİN VE BAŞARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR”

Atölye bünyesinde yapılan kursların tamamen pandemi şartlarına uygun olarak sürdürüldüğüne değinen Türüdü, “Açılışımızı aslında Şubat ayında yapmayı planlamıştık. Ancak pandemi dönemi araya girince açılış sürecimizi biraz erteledik ve ancak iki ay önce faaliyetlerimize başladık. Burada engellilerimizi pandemi şartlarına uygun olarak maske ile haftada beş gün olan kursumuza ikişerli gruplar halinde alıyoruz. Bu sayede kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Hem onlar kazanıyor hem de derneğe bir şeyler kazandırmış oluyorlar. En önemlisi burada üretmenin ve başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar.” Sözlerini dile getirdi.

“EL SANATLARI İLE İLGİLİ AKLINIZA GELEBİLECEK HER ÜRÜN VAR”

Engelsiz Atölye içinde satışa sunulan ürünlerle ilgile de açıklamalarda bulunan Türüdü sözlerini şöyle noktaladı: “Dört senedir cam kumlama kursumuz vardı. Onların ürünleri var sergilediğimiz ve satışa sunduğumuz. El sanatları kursumuz da var ve el sanatları ile ilgili aklınıza gelebilecek her ürün var. Nikah şekerleri ve partiler için siparişler alabiliyoruz. Talebe göre de üretim yapıyoruz. Burada hem zihinsel hem de bedensel engellilerimizin çalışmaları var. Herkesin kendi yapabileceği malzeme veya ürün seçilerek bir iş bölümü yapılıyor. Ardından ürün ortaya çıkarılıyor. Aylin Mısırlı Hocama da bu noktada teşekkürlerimi sunuyorum. Engelsiz Yaşam Derneği bağışçıları olmak üzere, tüm üyelerimize, dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varlar. Onlar olmasa biz böyle büyük bir aile olamazdır.”

Habertrak/Özlem İnan