DOLAR 32,2839 % 0.02
EURO 35,0653 % -0.07
GRAM ALTIN 2.473,00 % 0,27
ÇEYREK A. 4.043,36 % 0,27
BITCOIN 66.197,60 -0.147
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ergene Belediyesi’nde E- Belediyecilik Uygulaması

Son Güncelleme :

16 Aralık 2017 - 13:21

Uygulama kapsamında www.ergene.bel.tr   adresinden belediyenin web sitesine giren vatandaşlar, istediği bilgiye ulaşabilme imkanı bulabiliyor.

Belediye’nin yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Universal’in örnek ekip ruhu ile hazırlanan yeni E-Belediye, artık daha modern ve vatandaşın her ihtiyacına cevap veren bir arayüz ile kullanıma açılmıştır. Yeni E-Belediye hizmeti ile vatandaşlar işlemlerini belediyeye gitmeden hızlıca tamamlayabilecektir.

Uygulama  ile herkes bilgisayarının başından emlak ve çöp vergisi borcunu  internet üzerinden ödeme yapabilirken;  ihaleler hakkında  yerel yönetimlerin işleyişini daha yakından ve hızlı takip edebilme olanağına sahip olabilecekler.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bilgi İşlem Müdürlüğü ‘  E-Belediye uygulaması tamamen dinamik ve parametrik bir tasarıma (custom.css) sahiptir. Uygulama ile birlikte gelen altyapıyı kullanarak uygulama da yer alan görselleri ve içerikleri istediğimiz gibi değiştirebilirken, ayrıca uygulamada yer alan birçok yeteneğe karşı gelen fonksiyonu temsil eden görsel butonların da aynı şekilde kişiselleştirilmesi mümkündür. Şeffaf, denetleyici aynı zamanda bürokrasi basamaklarını azaltan bir yapıdır. E-belediyecilik ile mekan dışına çıkarılarak, 7 gün 24 saat istenilen bilgiye en kısa ve hızlı şekilde ulaşılması amaçlanmaktadır. Belediyemizin bu uygulaması vatandaşlarımıza kolaylık sağlamaktadır’ ifadelerine ye verdi. Habertrak/Timuçin Çınar