DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.792,00 1.496
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Esnaf ve sanatkârları korumak devletimizin görevi”

Son Güncelleme :

02 Aralık 2020 - 16:41

Tekirdağ Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Bayar, alınan yasaklardan en çok kahveci esnafının etkilendiğini söyledi.

Oda Başkanı Bayar; “Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz, tedbirlere evet, ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkarlarımız yaşadı. “dedi.

“BORÇLAR GİDEREK BİRİKİYOR”

Esnafın çok zor durumda olduğunu belirten Bayar; “Hiç kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf ve sanatkarlarımızdır. Bu alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir yeni alınan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir ve hiç zaman kaybedilmeden işyerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yardım yapılmalı kira yardımının yanı sıra elektrik su doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalıdır. Esnaf ve sanatkarlar kapalı oldukları bu dönemde SSK bağ-kur ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalıdır.” diye konuştu.

“KREDİLERİ BİR YIL ERTELEYİN”

Borçların ödenemez duruma geldiğini söyleyen Bayar; “Dükkanlarımızı kapattınız, kahvehaneler zaten 9 Aydır bir fiil kapalıydı, elde yok avuçta yok. Biriken ev kiraları, dükkan kiraları, kredi geri ödeme borçları, kart borçları, elden alınan borçlar biz bu paraları nereden bulup ödeyeceğiz. Evde oturuyoruz ne yiyip içeceğiz, buraya kadar nasıl idare ettik kimse bilmiyor. Dünyamız karardı insanlığımızdan utandık, bizlerinde aileleri var. Bakmak zorunda olduğumuz eşlerimiz, evlatlarımız var. Yetkililere sesleniyorum kulağınızın üstüne yatmayı bırakın, duyun sesimizi anayasımızın 173.Maddesini İşletin, esnaf ve sanatkârları korumak devletimizin görevi. Çekmiş olduğumuz kredilerin ödemelerini 1 yıl erteleyin, bize umut verecek adımlar atın bu şekilde hayatımızı nereye kadar devam ettirebileceğimizi sanıyorsunuz.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek