DOLAR 32,2933 % 0.07
EURO 35,0013 % -0.04
GRAM ALTIN 2.450,01 % 0,15
ÇEYREK A. 4.005,77 % 0,15
BITCOIN 61.935,99 -0.836
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Gaytancıoğlu düzenlemeye tepki gösterdi

Son Güncelleme :

20 Mart 2020 - 10:22

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de görüşülmekte olan torba yasa ile vakıf dükkânlarında kiracı olan esnafın üç ay kira borcunu ödememesi halinde valilik eliyle dükkânlardan çıkarılmasını içeren düzenlemeye tepki gösterdi.

Yasanın görüşmeleri sırasında CHP Grubunun görüşlerini açıklamak için söz alan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’de Vakıf dükkânlarında en çok kiracının Edirne’de bulunduğunu söyledi. Şu anda esnafın en çok desteklenmesi gereken günleri yaşadıklarını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu getirilen düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

Konuşmasında “Zaten esnaf zor durumda. Esnaf vergisini mi ödemeyi düşünsün, sigorta primini mi ödemeyi düşünsün, akşam eve giderken ne götüreceğini mi düşünsün, eşine pazar parası vermeyi mi düşünsün, çocuğuna harçlık vermeyi mi düşünsün? Bunlarla uğraşırken bir de corona çıktı. Birçok esnaf şimdi dükkânını kapatmak zorunda kaldı. Bunların birtakım ödemeleri var. Bunlarla ilgili bir kolaylık getiriyor musunuz? Hayır. Ama ne getiriyorsunuz?  Eğer doksan gün sonra ödemezsen doksan birinci gün ben seni mülki idare amirliği yetkisiyle dışarı atabilirim” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu, esnaf ve sanatkârı korumanın devletin görevi olduğunu oysa getirilmek istenen düzenleme ile bunun tam tersinin yapıldığını belirtti.

Yasanın mutlaka geri çekilmesi gerektiğine vurdu yapan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu aksi halde buralarda dükkânı olan esnafın, yaşanılan ağır ekonomik koşullarda dükkânları kapatmak zorunda kalacağını sözlerine ekledi. Haber Merkezi