DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Gazeteci Akgün Üzerinden Tüm Gazetecileri Gözdağı”

Son Güncelleme :

01 Mayıs 2020 - 17:57

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Gazeteci Ferhat Akgün’ün evinde gece yarısı arama yapılarak kelepçelenip gözaltına alınmasına ve sonrasında kendisine ev hapsi verilmesine  tepki gösterdi. 

Nişancı açıklamasında; “Ferhat Akgün üzerinden diğer gazeteci kardeşlerimize verilen gözdağı da apaçık ortadadır. Haber alma hürriyetimizin teminatı olan tüm gazeteci kardeşlerimizi keyfi uygulamalara karşı korumak boynumuzun borcudur. “dedi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Gazetecilerin ve gazeteciliğin cezalandırılmaya çalışıldığını belirten Nişancı; “Tekirdağ`da gazetecilik yapan Ferhat Akgün’nün 1 gün gözaltında tutulup ardından ev hapsine mahkum edilmesini adaletimiz ve demokrasimiz adına üzüntüyle karşılıyoruz. Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak bu sürecin en başından beri takipçisi olduk. Gazeteci Ferhat Akgün’ün 11/04/2020 tarihinde Tekirdağ Devlet Hastanesi ( 3. Kısım) ‘ne gitmesi bahane gösterilerek Ferhat Akgün’ün gazateciliğinin ve yaptığı haberlerin cezalandırılmak istendiği apaçık ortadadır. Tekirdağ Kamuoyu, COVİD- 19 ile mücadele sürecinde milletimizin gönlüne taht kurmuş sağlık çalışanlarına Tekirdağ özelinde yetkililerin göstermiş olduğu özensizliği Ferhat AKGÜN’ün “Sandviç” haberleri sayesinde öğrenmiştir. Ferhat Akgün’e reva görülen bu muamele aslında yemekleri yetkililerin kendi iradeleri ile iyileştirmediklerinin, Tekirdağ Kamuoyunda oluşan hassasiyet sebebiyle düzeltmek zorunda kaldıklarının da delilidir. Kıymetli Tekirdağlı Hemşehrilerimiz, bugün aslında yargı marifetiyle susturulmak istenen Ferhat AKGÜN değil meseleyi ilk öğrendiği günden itibaren sağlık çalışanları için seferber olan Tekirdağ halkının vicdanıdır. Yargı erkinin yönlendirmeler ile keyfi uygulamalara sebebiyet vermesi asla kabul edilemez. Gazeteciliğin yargısal faaliyetler ile yok edilmesine müsaade etmemek Tekirdağ’lılar olarak en temel görevimiz olmalıdır. Haber alma özgürlüğümüzün teminatı olan gazetecilerimizi hukuk zemininde koruyup kollamak hakkımız ve görevimizdir. Anayasamıza göre ‘Basın hürdür, sansür edilemez’. ‘Devlet , basın ve haber alma hürriyetini sağlayan tedbirleri alır.’ Anayasamızda basın özgürlüğü ve haber alma hürriyeti çok açık bir şekilde korunurken, Yargının keyfi uygulamalar ile sözde hukuki kararlar vererek Anayasamızda ki özgürlükleri ihmal etmesi asla kabul edilemez. Ferhat Akgün üzerinden diğer gazeteci kardeşlerimize verilen gözdağı da apaçık ortadadır. Haber alma hürriyetimizin teminatı olan tüm gazeteci kardeşlerimizi keyfi uygulamalara karşı korumak boynumuzun borcudur. Ferhat Akgün’e ve tüm basın camiasına yaşanan olaydan dolayı geçmiş olsun diyoruz. Bu sürecin takipçisi olduğumuzu da kamuoyu ile paylaşıyoruz. 1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramında böyle bir yazı yazmak zorunda kalmamız, ülkemizin gidişatı bakımından bizleri derinden üzdü. Çok daha özgür bir basının tekrardan geri gelmesi ümidiyle, tüm işçi ve emekçi gazetecilerimizin bayramı kutlu olsun. “diyerek sözlerini tamamladı.