DOLAR 32,5492 % 0.27
EURO 34,9215 % 0.36
GRAM ALTIN 2.432,25 % -0,26
ÇEYREK A. 3.976,72 % -0,26
BITCOIN 63.200,00 -0.554
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Grip aşısında kritik gelişme

Son Güncelleme :

22 Ekim 2020 - 16:25

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği, grip aşısını sadece yüksek risk grubundaki vatandaşların yaptırabileceğini kaydetti ve grip aşısı olmak isteyen vatandaşların, E-Nabız üzerinden risk durumlarını sorgulamaları gerektiğinin altını çizdi.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, yüksek risk grubunda bulunan vatandaşların grip aşısında öncelikli olacağı kaydedilerek “Grip aşısını sadece yüksek risk grubundaki vatandaşlarımız yaptırabileceklerdir. Bu yüzden grip aşısı olmak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle E-Nabız’dan risk durumlarını sorgulamaları gerekecektir. Yüksek riskli çıkmaları halinde hekimlerimizce kendilerine grip aşısı reçete edilebilecektir.” Açıklamasında bulunuldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN DUYURULARINI TAKİP EDİN UYARISI

Yapılan açıklamada şu önemli ifadeler de kaydedildi: “Vatandaşlarımızın yüksek risk grubunda olmamaları durumunda ise kendilerine aşı reçete edilemeyecektir. Bakanlığımız sistemleri buna izin vermemektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın polikliniklere ve aile hekimliği birimlerine gelmeden önce mağdur olmamaları ve Pandemi döneminde Covid-19 hastalığı riskine hem hastalarımızın hem de sağlık çalışanlarımızın maruz kalmamaları açısından öncelikli olarak risk durumlarını E-Nabiz’dan kontrol etmeleri gerekmektedir. Yüksek risk grubunda olmayan vatandaşlarımızın ise Sağlık Bakanlığımızın duyurularını takip etmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Habertrak/Özlem İnan