DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.500,00 0.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

GÜÇLÜ EKİBİYLE YENİDEN BAŞKAN

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2021 - 11:14

Tekirdağspor’un Olağan Genel kurulu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Başkan Mülahim Kuru, yeniden başkan olarak seçildi. Başkan Kuru’nun yönetim kurulu 40 asil 20 yedek olmak üzere 60 kişiye çıkartıldı. Ayrıca iş adamlarına, ilçelerin ileri gelenlerine ve eski futbolculara da yönetimde yer verilerek güçlü bir yönetim kadrosu oluşturuldu.

Olağan Genel Kurulunu yönetmek üzere Divan Başkanlığa Hakan Özgül, Kitap Üyeler Mehmet Yılmaz ve İbrahim Sabuncu seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, açılış konuşmasını yaptı.

Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, Tekirdağspor 28. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; “54 yıllık bir geçmişi olan kulübümüzün 28. Olağan Genel kuruluna hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bir milyon yüz binden fazla nüfuza sahip şehrimizi spor branşlarında temsil eden kulübümüze gönül verdiğiniz, destek çıktığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Parti gözetmeksizin Tekirdağspor’umuzun Ankara’da sesi olan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Tekirdağspor’umuzun en büyük destekçisi hem maddi hem manevi en büyük alkışı hak eden futbolcularımızın, çorabıyla, eşofmanıyla, tesisiyle, transferiyle, otobüsüyle, yemeği ile katkı sağlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e çok teşekkür ederiz. Spor branşlarında destek olabileceği kadar yanımızda olan deplasmanlarda bile yalnız bırakmayan Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürümüz Ahmet Üzgün’e teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi, iki yıldır yönetimdeki arkadaşlar olarak hep beraber güzel işler yaptığımızı düşünüyorum ve huzurunda iki yıldır Tekirdağspor’umuzun her derdine koşan yönetim kurulu arkadaşlarıma teker teker teşekkür ediyorum.  Yaz kış demeden desteklerini eksik etmeyen taraftarlarımıza çok çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. ”dedi.

“YENİ TESİS İÇİN İLK KAZMAYI VURACAĞIZ”

Başkan Kuru’nun ardından söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Kumbağ’da spor tesisi diye ayrılmış askeri kampın yanında bir planlama yapmıştık. Fakat mahkeme süreçleri bir türlü çözülemedi. Bu alanın tahsisi konusunda sıkıntılar yaşadık. Aslında uğraşsak bir yıl içinde çözebilir miydik? Belki çözebilirdik ama zaman kaybı olurdu. Barbaros tesislerinin olduğu yere taşındık. Barboros’ta bulunan tesisin de deprem riski taşıdığı için bir an önce boşaltılması gerekiyor. Biz de ‘vakit kaybetmeyelim dedik’ ve Karadeniz Mahallesi’ndeki iki sahanın hemen yanındaki bir alanın bakanlıktan tahsisini aldık. Önümüzdeki haftalarda da tesis için ilk kazmayı vuracağız. Sahalarla ilgili zaten sıkıntımız yok iki tane büyük sahamız var. Ağustos ayı içerisinde Tekirdağspor’un misafirhanesi ile ilgili sorun kalmayacak hızlıca tamamlayarak Tekirdağspor’un hizmetine sunmuş olacağız.” diye konuştu.

“TESİSLERİMİZİ TAMAMLAMAYA ÖNCELİK VERDİK”

Tesislerinin tamamlanmasının ardından ilk hedeflerinin Tekirdağspor’un alt yapısına yetenekli oyuncular çekmek olduğunu belirten Başkan Yüksel; “Belediye olarak elimizden ne imkan geliyorsa hepsini yapmaya çalışıyoruz. İki yıl içerisinde 9 milyon civarında bir finansman sağlandı. 9 milyonun içerisinde 2 buçuk milyon TL de önceki yıllara ait borçların ödenmesi vardı. Borçları kapatmayıp yatırım yaparak yeni futbolcular alalım diyebilir miydik? diyebilirsiniz. Ama ben Mülahim Başkan ile yaptığım konuşmamda: ‘Biz çok fazla futbolcuya para harcamaktansa bir an önce tesislerimizi tamamlayarak eski borçlarımızı kapatalım ve şehirdeki spor alanlarımızı çoğaltarak bizim buradaki kulüplerimizin alt yapılarından Tekirdağspor’a oyuncu çekerek kulübümüzün maliyetini düşürelim’ dedim. Zaten bütçemizin büyük bir kısmını da bu dönemde harcadık.” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’ün konuşmasının ardından Tekirdağspor’un bütçesi belirlendi.

KULÜBÜN BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Tekirdağspor Kulübü bütçesi ise şöyle oluşturuldu;

Futbol: 3 milyon 510 bin TL,

Kadın hentbol: 1 milyon 760 bin TL,

Kadın futbol: 530 bin TL,

Genel giderler: 3 milyon 140 bin TL,

Toplam: 9 milyon TL.

Bütçe gelir gider defterlerinin okunması ve faaliyet raporlarının ibrasının ardından mevcut başkan Mülahim Kuru yeniden aday olduğunu açıklayarak listesini sundu. Başkan Kuru, genel kurulda yeniden başkan seçilerek herkese teşekkür etti. Olağan Genel Kurula Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, kulübün eski başkanlar ve sporseverler katıldı.