DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.745,90 0.762
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Gururla ve özlemle anıyoruz”

Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 10:19

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 82. yılındayız. Hiç kuşkusuz ki tarihte, ölümleriyle yüreklerde ölümsüzleşen çok az insan yetişmiştir. Bu büyük insanlardan biri de Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal sadece Türk Milleti’ne değil; azmi, zekası, kararlılığı, vatan ve millet sevgisi ile tüm dünya ülkelerine de örnek olmuştur. Onun büyük şahsiyeti, erişilmez dehalara mahsus devlet adamlığı, askerî kabiliyeti ile adını insanlık tarihine bir daha silinmemek üzere altın harflerle yazdırmıştır.  ‘Ya istiklâl, ya ölüm!’ diyerek bir milleti ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyet’i gibi güçlü ve sağlam bir eser ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu bu cumhuriyeti, gerçekleştirdiği birçok devrim ile de güçlendirmiştir.

Her 10 Kasım yüreğimizde bir sızı, boğazımızda bir düğümdür ama aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemimizi, bağlılığımızı gösterdiğimiz bir gündür.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden geçen 82 yıla rağmen dalgalanan şanlı bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşı’mızı büyük bir gururla seslendirebiliyorsak, dilimizi konuşabiliyor, ezanlar okunabiliyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Türk Millet olarak birlik ve beraberliğimizden hiç vazgeçmeyecek; her şart ve koşulda kenetlenmeyi bilecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar payidar kılacağız.

Cumhuriyet’imizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı, ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve o günden bu güne bu toprakların bize vatan olması için gözünü kırpmadan canını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” Haber Merkezi