DOLAR 32,2789 % 0
EURO 35,1098 % 0.04
GRAM ALTIN 2.472,70 % 0,26
ÇEYREK A. 4.042,87 % 0,26
BITCOIN 65.620,00 -0.216
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Hak ettikleri cezaları vereceğiz”

Son Güncelleme :

16 Mart 2020 - 12:44

Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, korona virüsü dolayısıyla halkın paniğini fırsata dönüştüren firmaları uyardı.

Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı; “temel gıda maddelerimiz olan, un ve bitkisel yağ gibi ürünlerde gerek üretimlerinde gerekse de tedariklerinde hiçbir fiyat artışı yaşanmadığı gibi herhangi bir şekilde tedarik sıkıntısı bulunmamaktadır. “dedi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sarı, fırsatçıların tespiti halinde cezalandırılacağını dile getirerek; “haksız uygulamaları gerçekleştiren firmaların tespit edilmesi halinde, ilgili yasalar çerçevesinde disiplin mekanizmalarının çalıştırılacağı ve hak ettikleri cezaları vereceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isterim. “diye konuştu.

Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı; “Ülkemizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesinin ardından bazı ürünlerde (hijyen ürünleri, yer temizleyici maddeler, tuvalet kağıtları, temel gıda maddeleri v.b.) talep artışı olmuştur.  Buna bağlı olarak özellikle hijyen ürünlerde fahiş fiyatların oluşması üzerine, bu duruma sebep olan firmaların belirlenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı’mız tarafından tüm illerde denetimler başlatılmış ve cezai müeyyideler uygulamaya konulmuştur. Özellikle belirtmeliyim ki, üyelerimiz tarafından tarıma dayalı sanayi sektöründe üretim gerçekleştirilen temel gıda maddelerimiz olan, un ve bitkisel yağ gibi ürünlerde gerek üretimlerinde gerekse de tedariklerinde hiçbir fiyat artışı yaşanmadığı gibi herhangi bir şekilde tedarik sıkıntısı bulunmamaktadır. Temel gıda ürünlerinde yeterli ürün stokumuz mevcuttur.  Borsamız üyeleri olan tarıma dayalı gıda sanayicilerimiz, asla bu gibi durumlardan istifade etmemişler ve etmeyeceklerdir. Bu ürünlerde aşırı fiyat artışının yaşanması söz konusu değildir. Tekirdağ Ticaret Borsası olarak söz konusu haksız uygulamaları gerçekleştiren firmaların tespit edilmesi halinde, ilgili yasalar çerçevesinde disiplin mekanizmalarının çalıştırılacağı ve hak ettikleri cezaları vereceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isterim. Yaşadığımız zor günleri kar günlerine çevirerek vatandaşlarımızı mağdur edilmesine karşı gerekli tedbirler uygulanacaktır. Meslek ahlakı, ticarete ve geleneklerimize uymayan bu tip davranışlara üyelerimizin asla teşebbüs etmeyeceğini biliyor ve bu durumu bir fırsata çevirmeyen üyelerimize teşekkür ediyor ve hayırlı işler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek