DOLAR 32,4849 % 0.12
EURO 34,8018 % -0.1
GRAM ALTIN 2.424,21 % -0,45
ÇEYREK A. 3.963,59 % -0,45
BITCOIN 63.190,01 1.686
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Halk ekmeğin açılmasından yanayız”

Son Güncelleme :

19 Ocak 2021 - 13:49

MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk, ekmek 2 lira olsa bile halk ekmek satış noktalarının açılmasından yana olduklarını söyledi.

Süleymanpaşa’da yaşanan ekmek fiyatı tartışmalarına değinen MHP İlçe Başkanı Üretürk, halk ekmeğe her zaman ihtiyacı olan vatandaşların olabileceğini dile getirerek Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu konuda atacağı adımları destekleyeceklerini ifade etti.

Halk ekmeğin sosyal belediyecilik örneği olduğunu aktaran İlçe Başkanı Üretürk; “Halk ekmek sosyal belediyeciliğin bir örneğidir. Esnafımıza da bence bir zararı olmaz. Çünkü ekmeğini fırından alan yine gidip fırından alacak. İhtiyacı olan halk ekmeği tercih edecek. “diye konuştu.

Pandemi sürecinde zor bir dönemden geçildiğini söyleyen İlçe Başkanı Üretürk; “Biz her zaman halkımızın yanındayız. Pandemi döneminde esnafımız da zor durumda, halkımız da. Açıklanan ekmek fiyatı 2 lira zaten tavan fiyat. Bizde zaten altına satılıyor. 2 lira diye diretirlerse zaten Cumhur İttifakımızın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel bir açıklama yaptı. ‘Hodri meydan. Biz halk ekmek büfelerini faaliyete geçiririz’ dedi. Bu halk ekmek büfeleri faaliyet geçtiği zaman da isteyen durumuna göre ekmek alacak. Herkesin durumu zaten eşit değil. Bolluk zamanında da illaki fakir vatandaşımız olacak. Pandemi döneminde zaten durum belli. Halk ekmek bence zaten zaruri. Fırıncılarımızın işi azalmayacak. Fırıncılarımızın da belli maliyetleri var. Maliyetler yükseliyor. Benim ailemde çiftçilik yapıyor. Çiftçinin üretim giderleri artınca bu artış un fiyatlarına da yansıyor. Elektrik vb. her alanda artışlar oldu. Bu ekmeğe de yansıyacak. Yansıması da gerekli. Esnafımız da bize lazım. Ama Süleymanpaşa Belediyesi ben yoksul olan, daha ucuza ekmek alması gereken vatandaşıma ayrıca yol sunuyorum derse biz destekçisi oluruz. “ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE HALK EKMEK UYGULAMASI MEVCUT”

Halk ekmeğin ülkenin her yerinde uygulandığını dile getirerek; “Tekirdağ’da MHP de dahil hiçbir siyasi parti halkın en pahalı ekmek yemesinden yana olamaz. Biz de bundan yana değiliz. Bunu makul seviyelerde, esnafımız da zarar görmeyecek şekilde düzenleyebiliriz. Pandemi döneminde halkın da sinirleri gergin, esnafın da sinirleri gergin. Her iki tarafta üzülmeden bu olay tatlı bir şekilde atlatılabilir.  Biz ekmek iki lira olmasa da halk ekmeğin açılmasından yanayız. Biz Cumhur İttifakı’nın bünyesi olarak halk ekmeğin yanında oluruz. Halk ekmek büfelerinin açılmasından yanayız. Her yerde değil belli başlı pilot bölgeler belirlenebilir. Duruma göre bölgeler değiştirilebilir. Çünkü Türkiye’nin her yerinde halk ekmek uygulaması mevcut. Süleymanpaşa’da da olabilir. Sosyal belediyeciliğin bir örneğidir halk ekmek. Esnafımıza da bence bir zararı olmaz. Çünkü ekmeğini fırından alan yine gidip fırından alacak. Halk ekmeği ihtiyacı olana alacak zaten. Pandemi döneminde esnaf ve halkın kendi arasında uzlaşabileceği bir durum. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek