DOLAR 32,3764 % -0.15
EURO 34,7905 % -0.19
GRAM ALTIN 2.424,76 % -0,42
ÇEYREK A. 3.964,48 % -0,42
BITCOIN 63.758,85 1.18
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Halk fırını talep ettiler

Son Güncelleme :

05 Nisan 2019 - 14:49

Tekirdağ Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği ve Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile “Duy, Dinle, Destekle” isimli Çölyak Work shop etkinliği düzenlendi.

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, Çölyak hastalarını sosyal hayata katmak, yaşamlarını genişletmek için ürünlerin yapılabilirliğini mutfak uygulaması ile ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Tekirdağ’ da ki tüm kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyup halk ekmek adı altında ya da glutensiz fırınlarda ürünlerimizin yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

Turizm Otelcilik mutfak atölyesi alanında gerçekleşen etkinliğe Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, Yiyecek içecek hizmetleri atölye şefleri Ebru Kırmızı ile Hanife Yılmaz Çuhac Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle glutensiz ürünlerin yapımı mutfak uygulaması gerçekleştirildi.

“MUTFAK ÜRÜNLERİNİN YAPILABİLİRLİĞİNİ GÖSTERİYORUZ”

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, glutensiz mutfak ürünlerinin yapılabilirliğine ve Tekirdağ’da halk ekmek fırınının olmasın gerektiğine değinerek,  “Bugün Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam ve Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte glutensiz work shop ‘duy dinle destekle work shop’ uygulaması yani glutensiz ürünlerin mutfak uygulaması için yarın yapacağımız; Dünya Çölyak kutlaması münasebetiyle aynı zamanda Tekirdağ ve Trakya’da Tekirdağ ve ilçelerinde glutensiz ürünlerimizin yapılabilirliği yani çölyak hastalarımızın nesillerimizi sosyal hayata katmak, yaşamlarını genişletmek adına ürünlerin yapılabilirliğini sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ile birlikte yarın ki program için ön hazırlık yapmaktayız. Bizlere bu projemizde destek verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tekirdağ’da neredeyse değil un hiçbir ürün yoktu. Artık bu farkındalığın kamu spotu oluşturduğumuz Federasyonumuzun kurulduğunu 40 tane derneğin bu etkinlikle biz bir ilke imza atıyoruz. Bunun amacı bu ürünlerin çeşitliliği üniversite ve okullarda bilincinin dağılması ve bu ürünlerin çocuklara çıkarılması. Yerel yönetimlerin ve devletimizin bu ürünlerin pahalılığından dolayı Tekirdağ ‘da ki tüm kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyup halk ekmek adı altında ya da glutensiz fırınlarda ürünlerimizin yapılmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇÖLYAK HASTALARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ebru Kırmızı, Çölyak hastaları ile işbirliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin Duy Dinle Destekle glutensiz ürünler kapsamında derneğimizle birlikte çalışmaktayız. Biz bu etkinlikte Çölyak hastalarıyla birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonra da Çölyak hastalarının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“TEKİRDAĞ’DA ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN FIRINLAR OLMALI”

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencisi Meryem Aksöz, Çölyak’ın bir hastalık değil farkındalık olduğunun altını çizerek, “Çölyağın aslında bir hastalık değil farkındalık olduğunu düşünüyorum. Dışarı çıktığımızda Çölyak hastaları için herhangi bir kafe tarzı bir ortamda Çölyak hastaları için bir fırınlarının olmasını tercih ederdim. Bu projeye katılmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü hem Çölyak için hem otistik ve nadir hastalıklar için bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Bunları yaparken çok eğleniyorum hem de duygusal yönümün de arttığını düşünüyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Habertrak/Özlem İnan