DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
GRAM ALTIN 2.431,32 % -0,30
ÇEYREK A. 3.975,21 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Hayvanseverler asılsız habere isyan etti

Son Güncelleme :

08 Ekim 2018 - 11:13

“Uyan’dan başka kimse bize destek olmadı”

Marmara Hayvan Hakları Fedarasyonu Başkanı Timur Ugan, yerel bir gazetede yer alan asılsız habere yanıt vererek gerçekleri açıkladı. Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Timur Ugan, söz konusu yerin gönüllülere ait besleme alanı olduğunu belirterek; “Söz konusu yer bölgedeki gönüllülerin hayvanları beslediği mera arazisi ve besleme bölgesidir. Belediye ve hiçbir resmi kuruma ait değildir ve bu binaların girişindeki tabelalarda açıkça belirtilmiştir. “dedi.

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin sokak hayvanları için her türlü desteği sağladığını belirten Ugan; “Yıllardan beri hayvanların tüm ihtiyaçları 4 ayrı gönüllü ekip tarafından karşılanmakta, Marmaraereğlisi Belediyesi anlaşmalı veterineri aracılığıyla hayvan sağlığı konusunda bizlere hizmet vermektedir. Yaralı ve hasta hayvanlar belediyenin anlaşmalı veterineri tarafından tedavi edilmekte, ayrıca kısırlaştırma hizmeti de sağlanmaktadır. Bugüne kadar sokak hayvanları konusunda Marmaraereğlisi Belediye Başkanı dışında bize hiç kimse destek olmadı. Sokak hayvanları üzerinden siyaset yapmak kimseye yakışmaz, yapanlara yazıklar olsun. “diye konuştu.

“TEK DESTEKÇİMİZ İBRAHİM UYAN”

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin hasta veya kazalı hayvanların tedavisini üstlendiğini belirten Ugan; “Bilindiği gibi Marmaraereğlisi Belediyesi’ne ait tek barınak Yeniçiftlik Mahallesi’ndedir. Bahsedilen besleme bölgesi ise çok geniş bir arazi olup kazalı, terk edilmiş, hasta hayvanlar zaman zaman bölgede görülebilmektedir. Bu da çok doğaldır. Hemen her gün bölgede gönüllülerce besleme yapılmakta ve tespit edilen bölgede yaşayamayacak ya da hasta hayvanlar belediye aracılığıyla tedavi edilmekte ve gönüllülerce koruma altına alınmaktadır. “ifadelerini kullandı.

“GELİP SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLSUNLAR”

Bölgede kusur arayanların gerçekten gönüllüyseler gelip destek olmaları gerektiğini söyleyen Ugan; “Bu konuda sosyal medya ve son olarak bir gazetede yayınlanan ölü hayvan fotoğrafları bölgeye ait değildir, hatta besleme alanında palet bulunmamaktadır. Besleme alanı ile ilgili daha önce de benzer asılsız haberler yapılmıştır.  Bölgede kusur arayacaklarına eğer gerçekten gönüllü iseler besleme alanına gelip bize fiziksel olarak destek olsunlar. “dedi.

“TAMAMEN GÖNÜLLÜLERİN DENETİMİNDE”

Besleme alanının tamamen gönüllülere ait olduğunu ifade eden Ugan; “Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 2012 yılında gönüllerin talepleri üzerine besleme bölgesindeki binaları yaptırmış ve bölge mera arazisi olduğu için ruhsat alınamayınca bölge hayvanlarının, kapatılan eski çöplük hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçları için tümüyle gönüllülerin denetimine verilmiştir. Son olarak bölgeyi eleştireceklerine herkesi sokak hayvanları için destek olmaya çağırıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habertrak/Ayşe Çınar