DOLAR 32,2863 % 0.03
EURO 35,0505 % -0.12
GRAM ALTIN 2.475,10 % 0,36
ÇEYREK A. 4.046,79 % 0,36
BITCOIN 66.175,38 -0.092
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Hem Tekirdağ’a hem Türkiye’ye örnek”

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2021 - 14:07

S.S. Önder Çiftçi Üretim Pazarlama Kooperatifi, açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli, Önder Çiftçi’nin başta Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde örnek bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği’nin kökleri 35 seneye varan bir çalışma ile sahada varlıklarını sürdürdüklerine vurgu yapan Bakan Pakdemirli, “Sadece eğitim değil, aynı zamanda kooperatifle bütünleşerek güzel bir kooperatifleşme örneği de gösteriyorlar. 120 milyon TL’ye varan ciroları ile Önder Çiftçilerimiz hem Tekirdağ’da, hem de Türkiye’nin başka birçok iline örnek olmaya devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇİFTÇİMİZ HER KONUDA DAHA ÇOK EĞİTİMLİ OLMALI”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli, artan nüfusun gıdaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağını kaydettiği konuşmasında “Önder çiftçilerimizin bugün bu binasını hizmete açmış olacağız. Önder çiftçilerimiz, bugün kökleri 35 seneye varan sahada çok güzel bir çalışma sürdürüyorlar. Bu çalışmanın adı eğitim. Eğitim eğitim eğitim. Biz de bakanlık olarak bu işle ilgili Eğitim ve İdare Başkanlığımız var ve her ilde ve ilçede binlerce, on binlerce saat eğitim veriyoruz. Çiftçimizin her yıl eğitim almasında çok büyük fayda var. İster istemez gıdaya olan ihtiyacımız artacak. Nüfusumuzu artıyor. Ülkemizde 100 milyon nüfuslu bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz. Topraklarımız aynı. Suyumuz aynı hatta su miktarları da azalarak devam ediyor. Bizim bu şartlar altında birim alandan daha fazla üretim yapmaya ihtiyacımız var. O yüzden çiftçimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da her konuda daha çok eğitimli olmalı.” diye konuştu.

HEM TEKİRDAĞ’A HEM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Pakdemirli konuşmasını şöyle noktaladı: “Çiftçimiz bu topraklarda on binlerce yıldır kadim bir şekilde üretimine devam ediyor. Çok büyük bir kültürümüz var ama bu eğitime ve her gün kendimizi geliştirmeye engel değil. Bu anlamda Önder çiftçilerimizin de bu konuda almış olduğu rolden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün sadece eğitim değil, aynı zamanda kooperatifle bütünleşerek güzel bir kooperatifleşme örneği de gösteriyorlar. 120.000.000’a varan ciroları ile Önder Çiftçilerimiz hem Tekirdağ’da, hem de Türkiye’nin başka birçok iline örnek olmaya devam ediyor. Bu anlamda ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Habertrak/Özlem İnan