DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

HER KONUDA AHKAM KESTİ

Son Güncelleme :

15 Ocak 2020 - 17:01

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Çevreci kurum ve kuruluşların tersine, Ceyport Limanı’nın yapılmasına engel olunmaması gerektiğini savunan Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, Tekirdağ’a 1975 yılından beri kimyasal geldiğini, fakat Tekirdağ’da herhangi bir felakete sebep olmadığını kaydederek, “Bu güne kadar ‘kimyasal’ dediğiniz ne varsa 1975 yılından beri hep geliyor. Bu güne kadar ben Tekirdağ’da yaşanmış herhangi bir felaket görmedim, duymadım da.” Diye konuşarak meydan okudu.

Ceyport’un bakanlıktan gerekli izinleri alarak işe başladığını ifade eden Eti, “Geçen yıl ben, büyükşehir belediye meclis üyesi idim. Şaraphane’nin arazisi ile ilgili olarak orada yaşanan olayları daha açık bir şekilde burada anlatmak istiyorum. O limanda, kanunların dışında bir şey varsa hepimiz karşı çıkalım. Ama bakanlıktan alınan izinler çerçevesinde bu adam işini büyütüyorsa, engel olmayalım. Şu an direkt olarak en az 2 bin 500 kişi, dolaylı olarak da 10 bin kişi o limandan ekmek yiyor. Burada hazır bir iş yeri var. Biz 10 bin kişilik iş yeri yapabilmemiz için kendimizi koparıyoruz öyle değil mi? Burada hazır bir iş yeri var. Orada çalışan kamyoncunun, sanayiye de faydası var. Sanayide yüzlerce kişi o sanayicinin sırtından ekmek yiyor. Aydoğdu Mahallesi’nde yükleme boşaltma yapan kardeşlerimiz, o kamyoncuların sırtından ekmek yiyor.” Diyerek liman işletmesini savundu.

GAZETECİLERE UYARILARDA BULUNDU

“Eski iskele ile ilgili bir haber yapıldı. O günden bu güne ‘eski iskele’ çürük dendi. Kullanılmadı.” Diyerek gazetecilere haber yapma konusunda da uyarılarda bulunan Eti, “Biz burasını bütün insanların gezip dolaşabileceği bir alan yapıyoruz. Buna benzer gereksiz bir çıkışla, yüzlerce binlerce insanın ekmeğiyle oynamayalım. Rica ediyorum. Ben o limanın ihalesine girmiş Tekirdağ kooperatifi başkanıyım. Liman ihalesine girdiğimizde şartnamede de o maddeler vardı. Yalnız bunları yapmak şartıyla biz, bu ihaleye girdik. Aksi takdirde o paraya o liman gitmezdi.” Dedi.

“SİZİN ‘KİMYASAL’ DEDİĞİNİZ MADDELERİ HAM MADDE OLARAK KULLANIYORLAR”

Gazetecilere; ‘kimyasal madde’ kelimesini kullandıkları için tepki gösteren Eti, “Limana, şimdiye kadar neler gelmiş? Bunların hangisi kimyasal? Hangisi değil? Önce onlara bakın. Ondan sonra kimyasal kelimesini kullanın.” Dedi ve “Bir de şunu rica ediyorum sizden. ‘Kimyasal’ diyorsunuz. Tarımsal gübrelerin tamamı kimyasaldır. Her yıl bu şehre, 400-500 bin ton gübre geliyor. Bu da kimyasaldır. Bizim liman müdürlüğünden, sahilden bir yıl boyunca hangi limana neler gelmiş? Bunların hangisi kimyasal, hangisi değil? Önce onlara bakın. Ondan sonra kimyasal kelimesini kullanın. Bizim arkamızda Çerkezköy’de, Kapaklı’da binlerce fabrika var. O limandan çıkacak, sizin ‘kimyasal’ dediğiniz maddeleri ham madde olarak kullanıyorlar. Siz, bunun buraya gelmesini engellerseniz, o fabrikalar üretim yapamaz. Başka bir yere taşınmak zorunda kalır.” İfadelerini kaydetti.

PİS KOKULARI DA SAVUNDU

Tekirdağ’a gelen canlı hayvan gemisinin yasaklanmasının Tekirdağlıları olumsuz etkilediğini iddia eden Eti, “Tekirdağ’a canlı hayvan gemisi geliyordu. Hayvanların tanesini iki dolara indiriyorduk. ‘Koku oluyor’ diye valimiz bir yasaklama getirdi. Ereğli Limanı gösterildi. Daha ilk gemide Ereğli Limanı, hayvan başına 10 dolar aldı. Bunun faturası da vatandaşa yazıldı. Eğer rekabet ortamını yaratamazsanız, bu işi bir kişinin eline verirseniz, inanın bu hepimizi etkiler. Ben bunu farklı boyutuyla anlattım. Siz nasıl yorumlarsanız yorumlayın. Bu güne kadar ‘kimyasal’ dediğiniz ne varsa 1975 yılından beri hep geliyor. Bu güne kadar ben Tekirdağ’da yaşanmış herhangi bir felaket görmedim, duymadım da.” Sözlerini dile getirdi.

HER KONUYU DA BİLİYORMUŞ…

Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin bütçelerinin, Şaraphane arazisini almaya yetmeyeceğini savunan Eti, şunları kaydetti: “İkinci bir konu ise; Şaraphane arazisi. Evet. Büyükşehir belediye meclisinde alım kararı verildi. Yanılmıyorsam 105 milyon TL idi. Ama Çorlu o zaman ‘bize de bir alan alalım’ dedi. Çorlu’nun merkezinde kalan askeri bir alan varmış. Çerkezköy, başka bir yer talep etti. Büyükşehir bile bu işin içinden çıkamadığı için bu işten vazgeçti. Adamla pazarlığa bile oturamadı. Bizim bütçemiz belli. Büyükşehirin de bütçesi belli. Almak evet çok güzel bir şey. Şehir içindeki arazinin park alanı olarak kazandırılması ne kadar güzel. Ama orasını Süleymanpaşa Belediyesi 100 milyon TL’ye mal edecekse, 8. Mekanize Piyade Tugayı alınabilirse, ondan daha büyük ve daha güzel olabilir. Bu da bir başarıdır.” Değerlendirmesini yaptı.

GAZETECİLERE AYAR VERDİ

Eti, “Tekrar gazetecilerden rica ediyorum; ben onların ekmeğine saygılıyım onlar da bizim ekmeğimize saygılı olsunlar. Kanun dışı bir şey varsa, ben de onlarla beraberim. Ama böyle davul sesine bir şeyler yazıp çizmekle de bize hizmet etmiş olmuyorsunuz. Bize zarar veriyorsunuz. Bu konuda bize destek olun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklindeki sözlerle konuşmasını noktaladı.

Habertrak/Özlem İnan