DOLAR 32,1342 % -0.13
EURO 35,1668 % 0.02
GRAM ALTIN 2.468,55 % 0,03
ÇEYREK A. 4.036,07 % 0,03
BITCOIN 65.770,25 6.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

HEYKELLER BÜTÇENİN BİNDE İKİSİ

Son Güncelleme :

20 Nisan 2018 - 16:29

Elinizde belge varsa savcılığa gidin

Muhalefetin, belediyeyi zarara uğrattığı yönündeki eleştirilere cevap veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Toplu iğne başı kadar elinizde bir belge varsa savcılığa gidin. Çok şükür adımız ak değil ama alnımız ak. CHP burada aslanlar gibi belediyeyi idare ediyor.” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, muhalefetin son bir haftadır gündeme getirdiği konulara bir basın açıklaması ile cevap verdi. Basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu da katıldı.

ALT YAPI BİTMEDEN ÜST YAPI OLMAZ

MHP İlçe Başkanı Fatih İşcan’ın üst yapı çalışmalarının bazı mahallelerde az ya da hiç yapılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Alt yapı yapılmadan üst yapı yapılamaz. Alt yapısı tamamlanan bütün mahallerde üst yapı hemen yapılıyor. Mahallelerdeki eksiklikler bir bir tamamlanıyor” dedi.

HEYKELLER BÜTÇENİN BİNDE İKİSİ

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar’ın ‘Bizim gözümüzde bu heykeller bir taş parçası’ yönündeki eleştirilene de cevap veren Eşkinat, “Bu heykeller bütçemizin binde 2’sini oluşturmaktadır. AK Parti’de bir heykel takıntısı oluştu. Bu belediye 1.5 milyon metre kare taş yaptı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yollardan fazla yol yaptık. Bütçesinin yarısından fazlasına yol yaptık. Bunu kale almıyorlar. Binde 2’yi kale alıyorlar” dedi.

HİZMET BİNASI OTOGAR BİTTİKTEN SONRA YAPILACAK

Hizmet binasının yapılaması eleştirilere de cevap veren Eşkinat, “Belediye hizmet binasını nereye nasıl yapacağımızı seçimden önce söyledik. Belediye binası yapacağımız yerde hala otogar çalışıyor. Otogar bittiğinde bu alana yarışma sonucu seçilen belediye binasını yapacağız. Alanın hemen yanında Yahudi mezarlığı ve tarihi bir bina olması nedeniyle bizim projemiz 4 aydır Anıtlar Kurulu’nda bekliyor. Anıtlar Kurulu onaylamadan biz bir şey yapamayız” diye konuştu.

Taşeronlarla ilgili muhalefet tarafından dile getirilen sıkıntıları da cevaplayan Eşkinat, taşeronlarla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

ELİNİZDE BELGE VARSA SAVCILIĞA GİDİN

Çöp işinde belediyenin zarara uğratıldığı iddialarını da cevaplayan Eşkinat, “Çöp işinde rakamlar mazota gelen zam, yaz kış mevsimlerindeki işçi değişikliği nedeniyle farklılık gösteriyor. Ömer Faruk Küçük bunu mecliste açık açık anlattı. Toplu iğne başı kadar elinizde bir belge varsa savcılığa gidin. Çok şükür adımız ak değil ama alnımız ak. CHP burada aslanlar gibi belediyeyi idare ediyor.” dedi.

BELEDİYENİN BORCU 36 MİLYON

Belediyenin 60 milyon borcu olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren Eşkinat, “Şuanda borcumuz 36 milyon. Son mecliste 37 milyondu. Bu arada bir milyon ödedik. Bu rakamın içinde borcumuzun faizleri de var. Şimdi bu 36 milyonun 10 milyonu büyükşehir belediyenin yanındaki araziyi almak için kullandık. Antenler bölgesinde 24 dönüm arazi aldık. Bu araziyi kamu binaları ile takas için aldık. Şehir içindeki kamu binaları ile takas için yatırım yaptık. Bu arazinin şimdiki maliyeti ortada. Makine parkı için 16 milyon para ödedik. Belediye olarak makine parkını oluşturduk. Bu parayı makineye vermeseydim kiralamak için verecektim. 12 milyon borçlanmak için belediyeden yetki aldık. Bu parayla çöp toplama makine parkurunu kuracağız. Daha almış değiliz. Sadece belediyeden yetki aldık. Borçlu belediyeler arıyorlarsa AK Partililer kendi belediyelerine baksın” dedi. Habertrak/Ferhat Akgün