DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
GRAM ALTIN 2.431,32 % -0,30
ÇEYREK A. 3.975,21 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Hükümet Caddesi meclisi gerdi

Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 15:24

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında düğüm haline gelen; Hükümet Caddesi’ndeki çift yön tartışması, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanan Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı bir kez daha gerdi.

“Süleymanpaşa’yı yönetmek için biz seçildik. Büyükşehir ise tüm Tekirdağ’ı yönetmek için seçildi.” Diyerek Hükümet Caddesi konusundaki kararın Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait olması gerektiğini savunan Yüksel, “Artık herkes haddini, yerini, hududunu bilsin. Bizim yaşadığımız, konuyla ilgili bire bir bizim hesap verdiğimiz bir yerde, bizim adımıza birilerinin zarar vermesi de bir yere kadar.” Dedi.

“VATANDAŞIMIZIN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Süleymanpaşa’daki esnafın ve vatandaşın çift yön talebine kulak verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yüksel, “Kadir başkan bize demişti ki: ‘otopark sıkıntımız var’ Ben de demiştim ki: ‘hemen iki tane devreye sokalım.’ Birincisi; Namık Kemal Lisesi’nin olduğu yer. Bir de kız meslek lisesinin olduğu yer var. Biz sözümüzü yerine getirdik. Sıra Kadir Başkan’da. Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak 31 kişilik bir ekibiz. Süleymanpaşa’da yaşayan esnafımızı ve vatandaşlarımızı temsilen buradayız. Süleymanpaşa’daki vatandaşlarımızın bu konuda bir beklentisi varsa bunu karşılamakla ilgili gereğini yapmakla yükümlüyüz. Biz sözümüzü tuttuk ve yerine getirdik.” Değerlendirmesinde bulundu.

“HERKES HADDİNİ, YERİNİ, HUDUDUNU BİLSİN”

Hükümet Caddesi’nin çift yön olması hususundaki asıl muhatabın Süleymanpaşa Belediyesi olduğunu belirten Yüksel, “Artık şunun farkına varılmalı bu konuda. Daha önceki belediye başkanı döneminde de büyükşehir ile ilgili bu konuya bağlı olarak Ekrem Eşkinat’ın olumlu düşündüğünü biliyorum. Ama o da Büyükşehir’e takılmıştı. O zaman biz de aynı fikirdeydik. Ama aynı siyasi partide farklı görüş olur korkusuyla gündeme getiremedik. Biz bu dönem Süleymanpaşa Belediye Meclisi olarak bu önergeyi Büyükşehir’e veremiyorsak, UKOME’ye tam kadro bir imza verelim. CHP, AK Parti ve MHP grupları olarak tamamımızın imzasıyla verelim. Dolayısıyla biz Süleymanpaşa’yı yönetmek için seçildik. Büyükşehir tüm Tekirdağ’ı yönetmek ile ilgili seçildi. Artık herkes haddini, yerini, hududunu bilsin. Bizim yaşadığımız, bu konuyla ilgili birebir bizim hesap verdiğimiz bir yerde bizim adımıza birilerinin zarar vermesi de bir yere kadar.” Diye konuştu.

“TEK KADİR ALBAYRAK’IN İMZASI EKSİK”

Yüksel, Hükümet Caddesi’nin çift yön olması için tüm grupların ortak olması gerektiğine vurgu yaparak, “UKOME dediğimiz birim nedir? UKOME bizim aramızdan seçiliyor. UKOME’nin başına konulan da atama ile geliyor. Seçilmişlerin talebi, onları seçenlerin talebidir. Dolayısıyla bu çift şerit ile ilgili karara ‘tamam’ derseniz CHP grubu ile birlikte imza atalım. ‘Hayır’ derseniz biz bu konuyu bu hafta içinde çözmek istiyoruz. Çünkü biz otopark konusunu çözdük. Bırak vatandaş istiyorsa yapalım. Tatmin olmuyorsa, memnun olmadıysa yeniden gündeme alalım. Ama bir kere vatandaşımızın istediğini yerine getirelim. Bu konuda ben CHP grubundan ediyorum. Bu işi, bu hafta bitirelim. Tek imza eksiği Kadir Albayrak’ta. Kadir Albayrak’ın imzası bekliyor. Evraklar bende var.” İfadelerini kaydetti.

“BU KONUYU BU HAFTA İÇİNDE ÇÖZELİM”

Süleymanpaşa Belediyesi olarak otopark için harcanan paranın, otoparkları işletilerek kapatılması için Büyükşehir Belediyesi’ne önerge sunduklarını kaydeden Yüksel, “Biz bu otopark alanlarını, karşılığında bir şey vererek alıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir’e şunu söyledik: ‘Bu otoparkların işletmesini biz yapalım.’ Çünkü bununla ilgili bir bedel ödüyoruz. ‘En azından o bedeli karşılayalım’ dedik. Aynı şekilde eski valiliğin etrafındaki adliye sarayıyla, vergi dairesinin bulunduğu binayı da yıkalım. Yıkım işlemlerinin hızlı yürümesi için onu da biz yıkalım. Bunun maliyetini oradaki otoparkı işleterek biz karşılayalım. Bu üç noktanın geçici işletmesini otopark olarak verin diye önerge verdik Büyükşehir’e. Daha olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi. Eğer ki izniniz olursa Süleymanpaşa’nın belediye meclis üyelerinin tamamının ortak imzasıyla UKOME’ye müracaat edelim. Gerekirse CHP grubu olarak siz hazırlığınızı yapın. Sizin verdiğiniz önergenin altına ben imza atayım. Buna da hem fikirim. CHP’den çıksın konu. O önemli değil.” İfadelerini kullandı.

“NE OLUR MİLLETİN ADINA SAHİP ÇIKALIM.”

Kadir Albayrak ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Yüksel, “Kadir Albayrak’ın da şöyle bir tavrı var.  Onun ağzıyla söyleyeyim: ‘AKP istiyor ondan’ mı hayır diyor? Yoksa gerçekten ‘ben istemiyorum’ mu diyor? Tek imzası kaldı bilmiyorum. Neden böyle? Bu konuya ne olur milletin adına sahip çıkalım ve bu hafta bitirelim. Biz üzerimize düşeni Süleymanpaşa Belediye Meclisi olarak yaptık. Bundan sonrası eğer uygun görürseniz arkadaşlar hazırlasın. Altına imzamızı atalım.” Şeklinde konuştu.

BAKALIM ALBAYRAK NE YAPACAK?

CHP’li grup başkan vekili İlhan İmrak ise konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapmadığını ve ortak imza vermelerinin mümkün olmadığını söyledi. Konu daha sonra ortak imza alınmadan karara bağlandı. Şimdi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bu çıkış karşısında ne tür bir işlem yapacağı merak konusu oldu.

Habertrak/Özlem İnan