DOLAR 32,4968 % 0.16
EURO 35,0706 % 0.49
GRAM ALTIN 2.438,08 % -0,02
ÇEYREK A. 3.986,26 % -0,02
BITCOIN 62.779,99 -1.473
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“HÜKÜMETİN RAF ÖMRÜ BİTTİ”

Son Güncelleme :

08 Mart 2021 - 14:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ekonominin nasıl adımlar atılması gerektiğini kalem kalem açıkladı ve hükümetin Cumhuriyet Halk Partisi ile değil, milletin sorunlarıyla uğraşması gerektiğini dile getirdi.

CHPli belediyelerin milletin sorunlarını tıkır tıkır çözüğünü, ancak hükümetin çözüm üretmekte yetersiz kaldığını vurgulayan Öztrak, “Bu hükümetin raf ömrü bitti. Bu hükümet, maalesef bitkisel hayata girmiş vaziyette. Çözüm üretemiyor. Milletimizin de, bir an önce önüne sandık gelmeli ki; fişi çeksinler. Bu azabı bitirsinler.” Değerlendirmesinde bulundu.

“TESPİT VE TALEPLERİMİZ ONLARI RAHATSIZ EDİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, milletin, sorunlarına çözüm beklerken, CHP’yi eleştiren bir cumhurbaşkanı ile karşılaştığını belirterek, “Son dönemde ana muhalefet partisi olarak bizim tespit ve taleplerimiz sarayı rahatsız ediyor. Bu ülkenin bu kadar sorunu varken, il başkanlarıyla toplantı yapıyor. Toplantının yarısından fazlasını CHP’yi eleştirisine ayırıyor. Hâlbuki bu milletin gözü oraya dikilmiş. Esnafın gözü onda, çiftçinin gözü onda. ‘Beni buradan çıkaracak hangi tedbirleri alacaksın’ diye bakıyor; ama oradan cevap ‘Ey CHP…’ diye gelince, insanların umutları kırılıyor. Artık bunu bırakmak lazım. Çok büyük bir sıkıntı var.” Diye konuştu.

“BU HÜKÜMET ARTIK ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR”

“Bana soruyorsunuz:  ‘Önerileriniz nedir?’ diye. Ben de elimizden geldiği kadar, önerilerimizi anlatmaya çalışıyorum. Ama geçen gün bir olaya şahit olduk hayretler içinde kaldım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı konuşma yapıyor. Konuşması iki yıl önce bu ülkenin başbakanının konuşmasıyla aynı. Kes, biç, yapıştır, konuşma diye önüne vermişler. Bu sözün bittiği yerdir. Bu hükümetin raf ömrü bitti. Bu hükümet maalesef artık bitkisel hayata girmiş vaziyette. Çözüm üretemiyor. Milletimizin de bir an önce önüne sandık gelmeli ki; fişi çeksinler. Bu azabı bitirsinler.”

“CHPLİ BELEDİYELER MİLLETİN SIKINTISINI TIKIR TIKIR ÇÖZÜYOR”

CHPli belediyelerin hükümet tarafından birçok konuda engellenmesine rağmen milletin yanında olmaya devam ettiklerine vurgu yapan Öztrak, “Maltepe Belediyesi’ndeki grevler ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Öztrak, “Öncelikle grev insani bir hak. Biz anlatıyoruz; milletin sıkıntısını bizim belediyelerimiz tıkır tıkır çözüyor. Ama çok tepki alıyoruz. Devlet de yerel yönetim de sonuçta millete hizmet ediyor. Bunların birbirine destek vermesi gerekirken, bugün merkezi yönetim, cumhurbaşkanının talimatlarıyla bizim belediyelerimizin elini bağlamaya, elini tutmaya çalışıyor. Bizim belediyelerimiz de tabi yeniler, heyecanlılar, milletin derdine derman olmak için uğraşıyorlar. Kim ellerini tutmaya çalışırsa çalışsın, bir şekilde yolunu bulup milletimize hizmet ediyorlar.” İfadelerini dile getirdi.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZ MİLLETİMİZİN HER DAİM YANINDA DURDU”

Öztrak, pandemi döneminde CHPli belediyelerin çok sayıda kampanya ile esnafa ve vatandaşlara destek verdiğinin de altını çizerek; “Şimdi bir dönüp pandemi dönemine bakalım Bizim belediyemize çıkarılan engellerimize bakalım. Bizim belediyelerimizin yapmış olduğu işlere bir bakalım. Bizim belediyelerimiz; pandemi döneminde milletimizin her daim yanında durdu. Askıda faturadan, ‘mahallendeki esnafa yardım et bir yemek de sen al’ kampanyalarına kadar, doğrudan destek verme kampanyalarına kadar, birçok kampanya yürüttüler. Ve bugün bizim belediyelerimizin bulunduğu bölgelerde, şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar ki; bizim belediyelerimiz olmasaydı çok sayıda insan aç kalırdı.” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMIYORLAR, BİZİM BELEDİYELERLE UĞRAŞIYOR”

“Tayyip Erdoğan’ın, bunu şükretmesi lazım. ‘Bu adamlar iş yapıyor’ demesi lazım. Ama biz iş yaptığımız için rahatsız oluyor. Ben bugün dedim ki ‘nazar etme ne olur çalış senin de olur.’ Çalışmıyorlar, bizim belediyelerle uğraşıyor. Hepimizin çalışması gerekiyor. Bizim belediyelerimizin çalıştığı gibi, merkezi yönetimin de çalışması gerekiyor. Çünkü milletimizin sıkıntıları çok büyük. Gerçekten çok büyük sıkıntı var. Her şeyden önce bütçeniz önünüze koyacaksınız. Mali ekonomideki sıkıntılarınızı göreceksiniz. Nereye doğru gittiğinize bakacaksınız.”

Habertrak/Özlem İnan