DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.778,77 0.99
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

İki Başkan’dan barış mesajı

Son Güncelleme :

16 Nisan 2019 - 11:19

31 Mart Seçimlerinden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Kadir Albayrak ve Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen AK Partili Cüneyt Yüksel gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

31 Mart 2019 yerel seçimlerden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen AK Partili Cüneyt Yüksel’i makamında ziyaret ederek tebrik etti.  Ziyaretin ardında her iki başkan basının karşısına çıkıp gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan her iki Başkan Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesini çileden çıkaran cadde üzerine konuştu.  Albayrak caddenin tek yönlü kalmasını isterken, Yüksel ise caddenin çift yönlü olmasını istiyor.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan CHP’li Başkan Kadir Albayrak, AK Partili Başkan Yüksel’e başarılar diledi. Albayrak konuşmasında, “Sayın Başkanımızı tebrik ediyorum. Çok yoğun bir emek sarf etti. Başarılı bir çalışma yaptı ve bugün bu göreve geldi. Geçen dönem 12 belediyenin tamamı CHP’li belediyedelerdi. Bu dönem 3 belediye AK Partide, 1 belediye DSP’de ve geri kalan 7 belediyede CHP’de” dedi.

“BİZ BU PROJEYE SAHİP ÇIKTIK”

“Biz Hükümet Caddesi’nin çift yönlü yapılmasıyla alakalı göreve gelir gelmez ilk işimiz budur dedik.” Diye konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel, “Arkadaşlarımız şu anda çalışmaya da başladılar. Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın beklentisinin bu olduğu için biz bu projeye sahip çıktık. Öncellikle cadde üzerindeki otopark ihtiyacının çözülmesi, onunla birlikte çift yöne dönülmesi ile alakalı talebimiz hala devam ediyor. Hayata geçirilmesi içinde ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

“ESNAFIN BİR TAKIM TALEPLERİ VAR”

CHP’li Kadir Albayrak esnafın birtakım beklentilerinin olduğuna değinerek, “Şimdi o caddede günde 35 bin araç geçiyor. 45 binde vatandaşımız geziniyor. Esnafın bir takım talepleri var. Yarından itibaren orada TEKPARK uygulaması başlıyor. Benim ekibim oradaki vatandaşı tek tek geziyorlar. Ama yine de bu olur olmaz bunu tartışmak yerine, madem başkanımız vatandaşa söz vermiş. Bizde kendimizce olmaz diye söz verdik. Onu oturur konuşuruz. Bu işte çözümsüzlük diye bir şey yok. Yani sayın başkanımızın çift yöne açılması yönünde, ben açılmaması yönündeyim” diye konuştu.

“SÜLEYMANPAŞA’DA Kİ VATANDAŞLARI TEMSİL EDEN BENİM”

Süleymanpaşa ve Büyükşehir’in ayrımının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Yüksel, “Öncelikle Süleymanpaşa’da ki vatandaşları temsil eden benim. Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini Büyükşehir’e taşımakla yükümlü olan benim. Süleymanpaşa’da yaşayan 200 bin vatandaşımızın talep ve beklentilerini meclise anlatırım. Eğer ki Büyükşehir Belediye Başkanı mecliste bu taleplerimizi dikkate almaz ise o zaman ben kendi başımın çaresine bakarım. Bu kadar basit. Ama böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Ben vatandaşımın beklentilerini anlatırım. Kadir Başkan da, devletin ona verdiği yetkiler çerçevesinde hareket eder. Çünkü devletin verdiği en büyük bütçe Büyükşehir’e yani Kadir Başkan’a verilen bütçedir. Sadece o 11 ilçeye bu yatırımları doğru pay etmekle yükümlüdür. Kimse Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na kimsenin de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na karışmaması gerekir. Bunun ayrımını vatandaşımız ve sizler yapabilirseniz; eleştirilerinizi de doğru yapabilirsiniz. Buna göre hareket edeceğiz.”değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHRİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Çarşının tüm vatandaşlar tarafından cazibe merkezi olarak görülmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Yüksel, “Biz şehri sahil düzenlemesiyle, turizm yatırımlarıyla, şehri bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Çarşıda esnaf olmak çok daha keyifli olacak önümüzdeki dönem göreceksiniz. Çarşıya inen vatandaşımız yok. Minibüsle gelen çarşıya yürüyerek çıkmak zorunda kalıyor. Çarşının cazibe merkezi haline gelebilmesi lazım ki, vatandaşın da çarşıya inecek heyecanı ve isteği olması lazım. Doğru düzgün bir ulaşım ve park yeri yok. Bunları da düşünelim.” Şeklinde konuştu.

“900 PERSONELİMİZİ DAHA VERİMLİ KULLANACAĞIZ”

Süleymanpaşa Belediyesi olarak personel çıkarma gündemlerinin olmadığını kaydeden Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin personel çıkarma gibi bir gündemi hiç olmadı. Mazbata töreninde de söyledim: ‘Siyasallaşmamış, işini iyi yapan kim varsa sırtımda taşırım’ dedim. Sadece biz belediye personellerimizi nerede ihtiyaç varsa orada değerlendireceğiz. Belediyemizde çalışan 900 personelimizi daha verimli kullanacağız. Hedefimiz bu.” Şeklinde konuştu.

“SORU İŞARETİYLE YOL YÜRÜMEM”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin vereceği ilanların günlük gazetelere verilip verilmeyeceği sorusuna ise Yüksel şu şekilde cevap verdi: “Uzun vadeli ihaleler yapılacaksa da onun duyurusunu da yapacağız. Soru işaretiyle yol yürümem. İhale yapacaksak. Bu konuda yazılı ve görsel medyada paylaşacağız. En doğrusu bu. Her şey şeffaf olacak. Ama bizim resmi bir sayfamız var. Herkes her şeyi oradan net bir şekilde takip edecekler. 3 tane yerden teklif alınarak 1 yerle alışveriş yapılmayacak.”

Habertrak/Özlem İnan