DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

İlçedeki tüm mahalleler kırsal mahalle oldu

Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 13:41

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde merkezdeki dört mahalle dışındaki tüm mahalleler, kırsal mahalle statüsüne geçti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Hayrabolu’daki tüm mahalleler,  kırsal mahalle oldu.

Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ardından sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamada; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında alınan kararla, ilçemizdeki dört merkez mahallemiz dışında kalan tüm mahallelerimiz kırsal mahalle statüsüne kavuşmuştur. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kaydetti.

KIRSAL MAHALLE HANGİ OLANAKLARI SUNUYOR?

Kırsal mahalle statüsü kazanacak yerleşim birimlerinde, gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve arazilerle mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisinden muaf olacak. Bu yerlerde, ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak. Bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar kalkacak, diğer vergi, harç ve harcamalara katılım payı yüzde 50 indirimli uygulanacak. İçme ve kullanma suları için alınacak ücretler en düşük tarifenin konutlarda yüzde 25’ini, işyerlerinde yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde belirlenecek.

Habertrak/Özlem İnan