DOLAR 32,1342 % -0.13
EURO 35,1668 % 0.02
GRAM ALTIN 2.468,55 % 0,03
ÇEYREK A. 4.036,07 % 0,03
BITCOIN 65.770,25 6.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“İmplant artık bir ihtiyaç”

Son Güncelleme :

11 Aralık 2018 - 11:17

Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Halim Doğrusöz, diş implant çalışmalarının 2016 yılından bu yana hastanede titizlikle sürdürüldüğüne vurgu yaparak “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde hasta memnuniyeti oluşturma konusunda kararlıyız. Hedefimiz; teşhis ve tedavi yöntemlerinde diş hekimliğinde kanıtlanmış tüm teknolojileri kullanarak, uluslararası standartlarda dezenfeksiyon ve sterilizasyonun uygulandığı, bilimsel vicdanı ve etik değerlerden asla ödün vermeden, güven ve saygınlık konusunda lider, hizmet bölgesinde tercih edilen bir sağlık kurumu olmak. İşte İmplant çalışmalarımız da bu kapsamda başarıyla sürüyor” dedi.

İmplant; ağız içinde eksilen dişlerin yerine konması amaçlı, çene içerisine yerleştirilmiş olan genellikle vida görünümünde yapay bir diş kökü olarak tanımlanıyor. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak kabul edildiğinden, implantların titanyumdan yapılması genel kabul görüyor. Bu nedenle İmplantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranının oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

İmplantın hem cerrahi, hem protetik kompanenti olan bir tedavi olduğuna işaret eden Doğrusöz, diş kayıpları sonrası kemik miktarı ve hastanın genel sağlık durumu elverdiğinde İmplantın çok iyi bir seçenek olarak görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“2017 YILINDA TOMOGRAFİ CİHAZI HİZMETE SUNULDU”

Hastanın kalan doğal dişlerine zarar vermeden köprü protezlerinin de uygulanabildiğine dikkat çeken Doğrusöz, İmplant çalışmalarının Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 2016 yılında başladığını, bugüne kadar bin 805 İmplant ve üst yapı protezinin başarı ile gerçekleştirildiğini belirtti. 2017 yılında İmplant tedavi planlanmasında çok önemli yere sahip olan tomografi cihazının da hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi.

“BÖLGE HALKINA EN İYİ VE MODERN HİZMET SUNULUYOR”

2016 yılından itibaren Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde toplam 6 farklı konferans ve sempozyum düzenleyerek hekimlerin İmplant ile ilgili bilgilerinin daha ileri düzeye geldiğine atıfta bulunan Doğrusöz, “Daha ileri ve güzeli yakalama adına ne gerekiyorsa hastanemiz olarak gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda uygulanmakta olan İmplant iş ve işlemlerinde modern tıbbin geldiği seviyelerde hizmet verilmektedir. Bu arada diş hekimlerimiz İmplant firmalarının desteği ile ikisi İstanbul’da biri yurtdışında düzenlenmiş olan kongrelere katılmış ve paylaşımlarda bulunmuşlardır. Ana hedefimiz İlimiz ve bölge halkına en iyi ve modern hizmeti sunmaktır.” dedi.

NEDEN DİŞ İMPLANTLARI TERCİH EDİLMELİ,

“Doğal dişlerden daha iyisi olamaz. Ancak hangi tedavi seçeneğine karar vermemiz gerektiğinde iki alternatifle karşılaşırız: ya geleneksel alternatifi (örnek Full protez) ya da İmplantolojik tedaviyi seçmek zorundayız” diyen Doğrusöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Köprü yapımındaki olumsuz etken, komşu veya taşıyıcı dişlerin kesilmesidir, Protez seçeneğinde ise, daha sonraları çene kemiğinin erimesine, ki bu da daha sonraları tutuculuğun azalması anlamına gelmektedir nedeni ise yumuşak diş etinin büyük bölümünün protez materyali tarafından kapatılmasıdır. Günümüzde İmplantlar hem daha estetik hem de daha fonksiyonel alternatifler sunmaktadırlar. İmplant tedavisi öncesinde özellikle çok görülen tansiyon veya diyabet gibi şikayetleriniz var ise aile hekiminize veya bir dahiliye uzmanına muayene olmanız tavsiye edilir.”

DİŞ İMPLANTLARININ ÖMRÜ NEDİR?

Aralıklarla yapılan kontroller ile doğru bakımın İmplantların ömrünü uzattığını belirten Doğrusöz, Planlama safhasında hekiminizin gerekli ağız- İmplant hijyeni hakkında bilgilendirmede bulunduğunu söyledi. Bu kapsamda da kontrol muayene sürelerini belirleyeceğini belirtti. Doğrusöz; Bilimsel verilerin İmplant ömürlerini 15 sene ve üstü olarak gösterdiğine vurgu yaptı.

Doğrusöz sözlerini şöyle tamamladı: “Sizin istek ve talepleriniz doğrultusunda planlanan İmplant tedavilerinin maliyetleri çok değişken olabilmektedir. Ancak her durumda İmplant tedavisi ile geleneksel bir tedavi, maliyet, hizmet ve etki açısından karşılaştırılmaya değerdir. İmplant tedavisinin sizin için en uygun bir seçenek olup olmadığını en iyi diş hekiminizle konuştuktan, bu tarz bir tedavi alternatifinin size ne gibi mali yükümlülükler veya avantajlar sunduğunu öğrendikten sonra karar verebilirsiniz. İmplantta yaptığımız çalışmalar, ilimiz ve bölgemiz açısından çok büyük bir öneme sahip. İmplant yapımına şartları uyan vatandaşlarımızı bu yararlı imkandan istifade edebilmeleri adına hastanemize bekliyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan