DOLAR 32,5325 % 0.22
EURO 34,9583 % 0.47
GRAM ALTIN 2.440,79 % 0,09
ÇEYREK A. 3.990,69 % 0,09
BITCOIN 63.188,62 -0.749
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

İYİ PARTİ’DE ADAYLIK SESLERİ

Son Güncelleme :

09 Ocak 2019 - 14:39

İYİ Parti kurucu üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesi Av. Mehmet Tolga Akalın, “Samimiyetin bittiği yerde sadakat isyana vesile olur” Sözleriyle CHP’nin 11 ilçede kendilerinden habersiz aday çıkarması konusunda uyardı ve “Aksinin konuşulacak bir dönem olmadığını da biliyorum. Bugün burada olan il ve ilçe başkanlarımız yeri gelirler. 11 çadır kurarlar. Birde büyükşehir çadırı kurarlar. Yollarına devam ederler.” Dedi.

İYİ Parti kurucu üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesi Av. Mehmet Tolga Akalın Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında yerel seçim ile açıklamalarda bulundu.

“TRAKYA’DA HEDEF 28’DE 28”

“Elbette partilerin oy ağırlıkları oy oranlarını makul bir şekilde dikkate alarak, her ittifaktın kendi içinde zorunluluklarının olduğunu da bilerek, o zorunluluklarında kendi içimizde kısmen izole ederek, ittifakı oluşturmak zorundayız.” Değerlendirmesinde bulunan Akalın, “CHP Tekirdağ’da 12 -0 değil mi? Biz millet ittifakı olarak Trakya’da 28’de 28 yapmak, ayrıca bir Büyükşehir’i de almak üzere çıktık. Diyorum ki: el ele kol kola tüm Trakya’da bir şenlik halinde 28’de 28 sonucunu Büyükşehir ile birlikte oluşturalım. Bunun arayışı içindeyiz biz orada. Yoksa 2 yaptık, 3 yaptık bırak bunları yatalım kenara. Bu değil mesele. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar bizi daha devinimli daha nitelikli daha uzlaşmacı ama daha yüksek hedeflere kilitliyor. Bizim arayışımız bu.” Diye konuştu.

“FESTİVAL GİBİ BİR SEÇİM İSTİYORUZ”

“Şu an Tekirdağ’da tesis edilmesini arzu ettiğimiz durum Kırklareli ve Edirne’de de bugünlerde işlemeye başlayacak. Tabandaki arkadaşlarımız orada neler yapabiliyorlarsa yapacaklar.” Şeklinde konuşan Akalın, “Festival gibi bir seçim yapabilmek ve yöneticilerin de kendi tabanlarında durumu izah edebilmesi gerekiyor. Buradan çok iyi sonuçlar alabiliriz. Bu ittifakın temeli iyi çakılırsa hemşerilik hukuku kapsamında tarihi bir sonuç bekliyoruz. Buradan çıkan sonuçlar tahminlerin üzerinde olacaktır.” Dedi.

“DAHA YÜKSEK HEDEFLERE KİLİTLENİYORUZ”

Tekirdağ’da CHP ve İYİ Parti’nin sürekli iş birliği halinde çalışmaları gerektiğini kaydeden Akalın, “Şimdi bakınız ittifakı yaptınız. Büyükşehir adayıyla Kadir Bey ile. Ben arzu ediyorum ki bizim il başkanımız Kadir Bey’in yanından ayrılmasın. Her beldede her köyde onunla beraber olsun. Bunlar şeyler, yarın farklı farklı adaylıklar çıkar. Olduğu yerde İtalyan grevi yaparlar. İtalyanlar öyle grev yaparmış: çok hareket yaparlarmış ama az iş üretirlermiş. Parti ve teşkilatlar da İtalyan Grevi yapar. Bunların hepsini geçelim. Diyorum ki: el ele kol kola tüm Trakya’da bir şenlik halinde 28’de 28 sonucunu Büyükşehir ile birlikte oluşturalım. Bunun arayışı içindeyiz biz orada. Yoksa 2 yaptık, 3 yaptık bırak bunları yatalım kenara. Bu değil mesele. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar bizi daha devinimli, daha nitelikli, daha uzlaşmacı ama daha yüksek hedeflere kilitliyor. Arayışımız bu bizim. Ama gelen insanları da biliyorum. Böyle bir potansiyelleri de var.” değerlendirmesinde bulundu.

“YEREL SEÇİMLERDE TARİHİ BİR SONUÇ BEKLİYORUZ”

Tekirdağ’da da CHP ve İYİ Parti arasında ittifak görüşmelerinin en kısa zamanda başlamasını arzu ettiklerini söyleyen Akalın, “Burada her şeyin genel merkezlerden götürüleceğine ilişkin bir ön kabul vardı. CHP’nin de bu konuda bir hazırlığının olmadığını görüyorum. Bizde de baştaki ilk algı öyleydi. Ama Çanakkale’de CHP’nin yetkilileriyle, İYİ Parti’nin yetkilileri altta bir araya geldiler. Bazı beldeler ve ilçeler konusunda ittifak sağladılar. Daha sonra bu iş yukarıya kadar gitti. Anlaştıkları hususları tutanağa bağladılar. Anlaşamadıkları hususları da genel merkeze arz ettiler ve orası hakem heyeti olarak durumu yeniden ele aldı. Şu an Tekirdağ’da tesis edilmesini arzu ettiğimiz durum Kırklareli ve Edirne’de de bugünlerde işlemeye başlayacak. Tabandaki arkadaşlarımız orada neler yapabiliyorlarsa yapacaklar. Festival gibi bir seçim yapabilmek ve yöneticilerin de kendi tabanlarında durumu izah edebilmesi gerekiyor. Buradan çok iyi sonuçlar alabiliriz. Bu ittifakın temeli iyi çakılırsa hemşerilik hukuku kapsamında tarihi bir sonuç bekliyoruz. Türkiye’de ilk defa ekonomi ağır şartlar altında iktidarın çözüm üretememe ve kendini tekrar psikolojisi içerisinde bir hal ile seçime gidecek. Buradan çıkan sonuçlar tahminlerin üzerinde olacaktır. Elbette ki bugün Tekirdağ’daki tüm vatandaşlarımız da bu işi sağduyuları olgunlukla ve hakkaniyet ile çözmemizi arzu eder.” Açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan