DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

İYİ Parti’den suç duyurusu

Son Güncelleme :

09 Mart 2019 - 12:07

Tekirdağ Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunan İYİ Partili yöneticiler ve İl Başkanı suç duyurusunun ardından basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Gezici Anket Firması hakkında Tekirdağ Adliyesine giderek, suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, HDP ile partilerinin en ufak bir iş birliği ve yakınlaşması söz konusu olmadığına değinerek, “Gezici araştırma şirketinin Türkiye genelinde yapmış olduğu sözde anket çalışmasında Millet İttifakı kapsamında CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakına oy verilip verilmediği şeklindeki sorusunun neticesini kamuoyuna açıklamıştır. Ancak HDP ile partimizin en ufak bir iş birliği ve yakınlaşması söz konusu değildir. Dolayısıyla bu açıklamanın ve anket sonuçlarının seçmen algısını değiştirmeye yönelik olduğuna inandığımız için bugün Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Herkes şunu iyi bilmelidir ki; İYİ Parti bugüne kadar HDP ile hiçbir zaman yan yana gelmemiştir, bundan sonra da asla gelmeyecektir. İYİ Parti yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile bir işbirliği protokolü imzalamış ve bunun dışında başka hiçbir parti ile muhataplık ilişkisi oluşturmamıştır” dedi.

“SEVİYESİZ SİYASİ PROPAGANDAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Alkaya, Gezici araştırma şirketinin telefonlarla insanları arayarak, vatandaşlardan yanlış algı yaratma çabasıyla yapılan siyasi propagandayı kınadıklarının altını çizerek, “Olmayan bir şeyi iş birliğine varmış gibi gösterip bunun üzerinden vatandaşlarımıza tercihlerini sormak kesinlikle bir algıdır ve seçmen idaresini yönlendirmeye yönelik bir hakarettir. İYİ Parti olarak HDP ile adımızın yan yana getirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz ve yapanlar hakkında da yasalar karşısında hesabını da soracağız. Gezici araştırma Şirketinin; söz konusu telefonlarla vatandaşlarımızdan yanlış algı yaratmak suretiyle yürütülen çirkin ve seviyesiz siyasi propagandayı şiddetle kınıyoruz. Kastedilmek istenen ittifak ya da iş birliğinin ancak oturulan Oslo masalarında, eşlik edilen “megrimegri” türkülerinde, lahmacun ikramlarıyla izin verilen geçit törenlerinde aranması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz, konuyu değerlendirmek üzere kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Habertrak/Özlem İnan