DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kadınlar o anıtı geri istiyor!

Son Güncelleme :

16 Ocak 2020 - 13:00

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım vefatının 97. Yıl dönümünde Tekirdağ’da anıtı olamadığı için Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi’nde saygı ve minnetle anıldı.

Meydan Düzenlemesi alanı (Tuğlalı Park) alanında bulunan Zübeyde Hanım büstü düzenleme nedeniyle kaldırıldığı için Zübeyde Hanım’ı anma etkinliği sadece Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi’nde yapılabildi.  Daha önce Tuğlalı Park Alanında bulunan Zübeyde Hanım büstü, alanın otopark alanına dönüştürülmesiyle kaldırılmıştı.

Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi’nde gerçekleştirilen anma programında konuşan Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Nural Ülker; “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı saygı ve minnetle anmak için toplandık. ‘Anneler dünyayı değiştirir’ diye bir söz vardır. Gerçekten ülkemizi ve dünyayı değiştiren Zübeyde anamızı tekrar tekrar minnetle anıyoruz. Böyle büyük bir kadın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olarak her zaman sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler de kendisini sonsuza kadar yaşatacağız. “dedi.

“ZÜBEYDE HANIM ANITI’NI GERİ İSTİYORUZ”

Zübeyde Hanımı anıtı başında anmak istediklerini belirten Ülker, “Zübeyde Hanım 1923 yılında vefat etmiştir. Bugün kabri İzmir Karşıyaka’da bulunmaktadır. Anma gününde Zübeyde Hanımı anıtının başında olmayı çok arzu ederdik.  Daha önceden bilindiği gibi parkın içerisinde büstümüz vardı. Bu konuda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’tan söz aldık. Seneye inşallah anıtımız tekrar uygun bulunan yere konulacak. Zübeyde Hanımı anarken Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle anıyoruz. “diye konuştu.

YENİ YERİNE KONULACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Dairesi Başkanı Ramazan Alpaslan Kurtuldu, tescilli olmayan büstün depoya konulduğunu, çevre düzenlemesi ve tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni yerine konulacağını söyledi.

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Ramazan Alpaslan Kurtoğlu büstün projenin tamamlanmasının ardından yeni yerine konulacağını belirterek; “Meydan alanı ve Merdivenli Park ve Kızılay önünde bilindiği gibi bir projemiz söz konusu. Burada bazı heykellerin kaldırılması, bazılarının yerinin değiştirilmesi yapılıyor. Zübeyde Hanım heykeli tescilli bir sanat eseri formunda değil. Yeni dönem bir büst şeklindeydi. Büstü biz depomuza kaldırdık. Peyzaj ve düzenleme çalışmaları tamamlandığında yeni yerine tekrar koyacağız. Bedesten önü özel proje alındaki çalışmaların tamamlanmasıyla yerini daha net olarak belirleyerek koyacağız. “ifadelerini kullandı.

Habertrak/Özlem İnan