DOLAR 32,5262 % 0.24
EURO 34,8757 % 0.28
GRAM ALTIN 2.443,27 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,75 % 0,19
BITCOIN 62.942,33 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Kahvaltıda basınla buluştular

Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 9:41

MHP Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin, kendi içindeki çatışmalarından çıkıp; TESKİ’yle Büyükşehir Belediyesi’yle, tek yürek olup, birlik olup, bu kente faydalar sağlayacak projeler üretip, kendi hedeflerini gerçekleştirmelerini bekliyoruz” dedi.

MHP Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı, kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. MHP Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan yaptığı konuşmada; “Tekirdağ 74 mahalleden oluşuyor. Biz belediyemizin asfalt ve taş yapımında dikkat çekici bir şeye rastladık. Büyük bir çoğunluğu 100. Yıl ve Hürriyet mahallesinde yapılan bu çalışmalar, maalesef Aydoğdu, Barbaros ve Çınarlı mahallesi gibi diğer mahallelerde ya hiç yok ya sıfır noktasında ya da çok az. Mesela; Aydoğdu Mahallesi’nde parke taş sıfır 2017 yılında yani 1 metre kare bile yapılmamış, Barbaros Mahallesi’nde 354 metre kare, Eski Cami Orta Cami de 15 bin metre kare ama Hürriyet Mahallesi’ne bakıyoruz 63 bin metre kare, Gündoğdu ile birleştirdiğimiz de 100 bin metrekare. 100. Yıl Mahallesi’nde 10 bin metre karenin üzerinde. Yani burada neye göre asfalt yapılıyor. Oy depolarına göre mi? Bizim belediyeden talebimiz eşitlik üzerine hizmet götürmesi. Her vatandaşımızın aynı oranda hizmet almasını talep ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NİN ARTIK AÇILIŞ TÖRENLERİNDEN GÜNDEM OLUŞTURMASINI BEKLİYORUZ”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin temel atma törenleriyle değil de artık açılışlar yaparak gündeme gelmesini talep eden İşcan “Bir kent meydanlarıyla, parklarıyla şehir olur. Süleymanpaşa Belediyesi maalesef bu konuda muzdarip. Bu şehirde kongre yapacak, tiyatro sergilenecek bir gösteri merkezi yok. 4 yıl geçti. Biz artık belediyenin temel atma törenlerinden değil. Açılış törenlerinden gündem oluşturmasını bekliyoruz. Şiddetle Süleymanpaşa’nın ihtiyacı olan kongre ve gösteri merkezinin ne aşamada olduğunu böyle bir projeleri var mı?” dedi.

“HEYKELLERİN BİRÇOĞU, ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİĞİMİZ HEYKELLER”

Kente birçok heykel kazandırıldığını ancak bu heykellerin birçoğunun ya anlaşılmadığını ya da insanların dikkatini çeken heykeller olmadığını kaydeden İşcan, “Çok gündeme geliyor diye demode gibi gelebilir ama heykeller konusunda maalesef inatla ısrarla birçoğunun ne olduğunu bilmediğimiz heykeller var. Mesela bugün yarın kent meydanına Süleymanpaşa’nın heykeli dikilecek. Bu çok olumlu bir şey. Bu tip şeylere karşı değiliz. Bizim bir alayımız var. Her yıl bu trafik üzerinden 2 milyon vatandaşımız Çanakkale’yi ziyarete gidiyor. Kentimizin değeri olan bu Tekirdağ’ın değerlerini ortaya çıkaracak heykeller yapılacak olursa tabi ki destek oluruz. Ama gördüğümüz o ki yapılan heykellerin birçoğunu anlamakta zorluk çektiğimiz heykeller. Bir de şöyle bir şey var. Dışarıdan gelen turistin ne kadar ilgisini çekiyor bu heykeller?” diye konuştu.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ NE OLDU DA PROJE ÜRETEMEZ HALE GELDİ”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendi hazırlamış olduğu faaliyet raporundaki projeleri hayata geçiremediğini belirten İşcan “Belediyemizin kendi hazırlamış olduğu faaliyet raporu üzerinden: sağlıklı, estetik, çağdaş kent oluşturmak üzere 2017 yılı faaliyet raporundan önceki planda 3 tane proje üreteceğini belirtmiştir. Fakat rapora baktığımızda gerçekleşme oranı sıfır. Hiçbir proje üretilmemiş bu konuda. Aynı şeklide kentsel dokunun iyileştirilmesini sağlamak üzere, 2 tane proje üreteceğini söylemiş belediyemiz. Rapora baktığımızda üretilen proje sayısı sıfır. Yani Süleymanpaşa Belediyesi ne oldu da proje üretemez hale geldi. Bunun faturasını vatandaşımız yaşıyor. Biz artık belediyemizin kendi içindeki çatışmalarında çıkıp, TESKİ’yle Büyükşehirle, Süleymanpaşa’nın tek yürek olup, birlik olup bu kente faydalar sağlayacak projeler üretip kendi hedeflerini gerçekleştirmelerini bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti.

“NİYE PAZARLIK USULÜYLE YAPILAN İHALELER KAMUOYUNDAN SAKLANIYOR”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin yapılan tüm ihalelerde şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini savunan İşcan sözlerini şöyle noktaladı: “Bir diğer konu belediyemizin yapmış olduğu ihaleler. Şeffaf belediyecilik anlayışına göre değerlendirdiğimiz zaman belediyemiz ne yazık ki şeffaf davranmıyor. Bu kamu ihale kavramına aykırı hareket ediyor anlamına gelmesin. Şeffaf belediyecilik penceresinden baktığımızda, bütün ihalelerin şeffaf olması lazım. Şu anda belediyemiz yapılan açık ihaleleri kamuoyu huzurunda, kameralarla canlı yayınla yapıyor. Ama ne hikmetse daha önceki toplantılarda dile getirmemize rağmen doğrudan temin ve pazarlık usulü yapılan ihaleler kapalı kapılar ardında yapılıyor. 2017 yılında 4 tane pazarlık usulü ihale yapılacağını beyan edilmesine rağmen 9 tane pazarlık usulü ihale olmuş yani %25 oranında hedefin üstüne çıkılmış. Yine aynı şekilde doğrudan ihale 150 tane olacağı belirlenmiş, bu sayı 206 ya çıkmış. Ama açık kameralar karşısında yapılan ihaleler 30 olması gerekirken, 29 da kalmış. Niye pazarlık usulüyle yapılan ihaleler kamuoyundan saklanıyor. Bunu da merak ediyoruz.” Habertrak/Ferhat Akgün-Özlem İnan